• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Računica Zvezde - ovako stoje u borbi za TOP 8: Sve što treba da znate - raspored, stanje na tabeli i ko se čemu nada!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda je pobjedom nad Makabijem konačno uspjela da uđe u prvih osam ekipa Evrolige.

 Zvezdina borba za top 8 Evrolige Izvor: MNPRESS

Konačno su crveno-beli i to dočekali! Nakon četvrte pobjede u nizu, a pete u posljednjih šest mečeva u Evroligi tim Dejana Radonjića je u prvih osam ekipa EL!

Trenutno su sedmi na tabeli sa 11 pobjeda, do kraja imaju još pet utakmica i veliku šansu da se nađu u doigravanju.

Izbacivanje ruskih timova iz takmičenja dalo je prostora crveno-bijelima da se bore za mjesto u nokaut fazi Evrolige, a evo i kako stvari stoje na tabeli, što se tiče rasporeda i kada su šanse svih timova koji se bore za mjesto u Top 8 u pitanju.

ŠTA ČEKA ZVEZDU, KO PRETI, A KO NE?

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je trenutno sedma, ima 11 pobjeda i 12 poraza i ispred je Makabija za bod. "Ponos Izraela" ima 11 pobjeda i 11 poraza, a iako ima jedan odigran meč manje sa lošijim međusobnim skorom od crveno-bijelih nalaze se u lošijoj situaciji od tima Dejana Radonjića, bar za nijansu.

Do kraja takmičenja crveno-bijeli prvo igraju sa Barselonom u Kataloniji, potom u Njemačkoj sa Albom i Bajernom, a završavaju takmičenje duelima sa Efesom i Žalgirisom. Nisu dobre vijesti da je samo meč sa Efesom u "Pioniru", ali ipak sa sedmog mesta se crveno-bjeli ne mogu žaliti na svoju poziciju

RASPORED ZVEZDE

Barselona (G), Alba (G), Bajern (G), Žagiris (G), Efes (D)

Timovi sa vrha o kojima Zvezda ne razmišlja su Barselona, Real Madrid, Olimpija iz Milana i Olimpijakos, koji su daleko iznad i već im je praktično garantovan prolaz u Top 8.

Na dnu su Žalgiris, Panatinaikos i ASVEL koji do kraja igraju za prestiž jer sa zaostatkom koji trenutno imaju za osmoplasiranim Makabijem ni sve pobjede do kraja takmičenje im ne garantuju mjesto u Top 8, tako da se njiima nećemo baviti.

Anketa

Da li će Crvena zvezda igrati u Top 8?

  • Da, sigurno!

    33.33% (1)

  • Ne, nemaju šanse!

    0% (0)

  • Teško je reći, daleko je kraj!

    66.67% (2)

Da li će Crvena zvezda igrati u Top 8?

Rezultati

Ostaju Efes, Bajern i Makabi koji su iznad crte, kao i Monako, Alba, Fenerbahče i Baskonija koju su trenutno ispod crte. Krenimo od timova sa dna, ka onima na vrhu.

BASKONIJA - 9/15

Izvor: MN PRESS

Pobjeda nad Baskonijom je jedna od ključnih za ovako dobar položaj crveno-bijelih. Ne samo da su tom pobjedom sebi donijeli bitne bodove već su praktično izbacili Baskoniju iz trke.

Trijumf nad Efesom im je dao nadu da ipak mogu dalje, ali su u najgoroj poziciji jer je 15 poraza ipak mnogo. Do kraja imaju nešto lakši raspored, pošto ne igraju ni sa jednim timom iz vrha tabele već se sastaju sa "prežaljenim" Žalgirisom i Albom, Fenerom i Monakom.

Tu pobjedama nad direktnim rivalima mogu da se približe, ali računica je jasna, Baskonija do kraja ne smije da izgubi ako želi u Top 8. Realno, mala je prijetnja od tima iz Vitorije za Crvenu zvezdu.

FENERBAHČE - 9/13

Izvor: MN PRESS

Brisanjem rezultata ruskih timova Fener je najviše izgubio i zbog toga su se javno i oglasili, ali su i dalje u igri za plasman u Top 8.

Sada imaju 9 pobjeda i 13 poraza, na 11. mjestu su, ali im na ruku ide sjajna forma. Do kraja imaju pet mečeva i redom se sastaju sa Bajernom, Baskonijom, Barselonom, Albom i Panatinaikosom

Djeluje da su naredna tri meča ključna za Fener i ako uspiju da dođu do bar dvije pobjede biće vrlo blizu prolaska dalje.
Ipak, ako izgube protiv Bajerna, šanse im se drastično smanjuju, a crveno-bijeli će i u tom meču i u duelu sa Baskonijom navijati protiv Turaka.

ALBA - 9/12

Izvor: M Press

Nijemci su ozbiljno iskočili kada su Rusi izbrisani iz takmičenja i sada sa svojim skorom vrlo jako konkurišu za Top 8.

Čekaju ih četiri meča sa direktnim rivalima i jedan sa Barsom, a taj je vjerovatno i najmanje bitan. Poraz tu ne bi mnogo zabolio Nijemce, kao neki neuspjeh u duelima sa Baskonijom, Fenerbahčeom, Efesom i Monakom.

Sve je otvoreno, ali što se tiče Crvene zvezde sa dvije pobjede više u ovom trenutku djeluje da "pobjeći" od Albe nije toliko teško. Ipak u teškom rasporedu sa mnogo gostovanja to će zahtijevati bar neku pobjedu...

MONAKO - 10/13

Izvor: MNPRESS

Emotivan je bio povratak Saše Obradovića u "Pionir", a pobjeda u tom meču dovela je debitanta u takmičenju u odličnu poziciju.

Sada su na devetom mjestu, a stajali bi i bolje da nije bilo neočekivanog poraza od Žalgirisa prije tri kola. Sada ih očekuje težak posao do kraja, jer imaju jedan od težih rasporeda.

Prvo ide meč sa Efesom, pa Olimpijakos, Baskonija, Olimpija iz Milana i Alba. Tu nema lakih mečeva i sa pobjedom manje od Crvene zvezde ipak djeluju kao tim koji je u lošijoj poziciji za prolaz u Top 8 od ekipe Dejana Radonića.

MAKABI - 11/11

Izvor: MNPRESS

Na ravne časti je podijelio Makabi pobjede i poraze, ali što se tiče trke sa Crvenom zvezdom problem "ponosu Izraela" pravi to što imaju gori međusobni skor.

Raspored ih ne mazi, slijede mečevi sa Olimpijom iz Milana i Real Madridom, a ako se okliznu oba puta crveno-bijeli bi mogli nepovratno da im pobjegnu. Ipak nakon toga idu "prežaljeni" PAO i ASVEL, tako da bi i jedna pobjeda u naredna dva meča stavila Makabi u ozbiljno dobar položaj.

Sve završavaju duelom sa Barselonom što samo po sebi nije loše. Mogla bi Barsa do tada da ima sve riješeno i da im ne znači taj meč...

BAJERN - 12/10

Izvor: MN PRESS

Imaće Crvena zvezda međusobni duel sa Bajernom, ali s obzirom na sve okolnosti teško je očekivati da tim Andree Trinkijerija izgubi mjesto u Top 8.

Prošle godine su bili jedno od iznenađenje, ove godine su ih mučile povrede i korona, a sada do kraja igraju sa Fenerom, Olimpijom, Panatinaikosom, Zvezdom i Realom.

Prošaran je raspored, ali što je bitnije imaju dvije pobjede više od prvog tima iznad crte, a po tri više od Baskonije, Albe i Fenerbahčea. Bajern sve ima u svojim rukama.

EFES - 12/9

Izvor: Profimedia

Šampion Evrope više ne mora da brine. Dugo su se mučili ove sezone, ali sada su praktično osigurali mjesto u Top 8 i nadaju se da budu barem peti na kraju regularnog dela.

Do kraja imaju mečeve sa Monakom, Žalgirisom, Realom, Milanom, Bajernom, Albom i na kraju Crvenom zvezdom.

A ako im do tada taj posljednji meč ne bude značio, to bi crveno-bijelima bila dodatna olakšavajuća okolnost...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC