• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEŽA VI: Banjalučani ne igraju u četvrtoj četvrtini - Borac prokockao 17 poena prednosti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U derbiju 12. kola Druge ABA lige Borac poražen od MZT-a.

 mzt - borac 80:73 druga aba liga Izvor: ABA league/Dragana Stjepanović

Novi šokantan poraz banjalučkog Borca u Drugoj ABA ligi!

U posljednjem meču 12. kola Banjalučani su sredinom treće četvrtine imali prednost od 17 poena (35:52), ali su, slično kao u duelu sa nikšićkom Sutjeskom, uspjeli da prokockaju tu zalihu i na kraju čestitaju na pobjedi rivalu.

MZT - BORAC 80:73 (15:22, 19:17, 21:26, 25:8)

Možda će vas zanimati

Tim Dragana Nikolića protiv makedonske ekipe pokušao je da se oporavi od poraza u prošlom kolu, ali u tome nije uspio.

Raspoložen je bio Šešlija na startu, koji je već u prvom kvartalu stigao do dvocifrenog broja poena (12). MZT je poveo 7:2, ali je Borac serijom 12:4 stigao do prvog vođstva na meču.

Uspjeli su "crveno-plavi" dodatno uvećati prednost, s obzirom da košarkaški makedonskog tima punih pet minuta nisu postigli koš, te trojkom Boškovića u posljednjoj sekundi na prvu pauzu otići sa "plus sedam" - 15:22.

Držali su Banjalučani odstojanje do dva minuta prije kraja prvog poluvremena, kada je MZT prišao samo na poen zaostatka (31:32). Ipak, odbijeni su napadi, pa je uoči drugog dijela igre Borac imao pet poena prednosti - 34:39.

Šešlija je u drugom kvartalu ubacio samo dva poena, dok je najefikasniji u prvom dijelu kod MZT-a bio Vojdan Stojanovski.

Izvor: ABA league/Dragana Stjepanović

Zaigrao je Borac znatno angažovanije početkom drugog poluvremena, te serijom 13:1 sredinom četvrtine stekao ogromnih 17 poena prednosti. Šut za dva poena mnogo bolje služio je Banjalučane, dok su van linije 6,75 oba tima imala veoma slabe procente.

Međutim, brzo se istopila prednost Borca. MZT je napravio 9:0, ali furiozan niz nije uspio da nastavi, pa je Borac do kraja trećeg kvartala odbranio "plus 10".

U prvom napadu četvrte četvrtine MZT je poentirao preko Roberta Rikića, zatim je trojku pogodio Adem Mekić i vrlo brzo tim iz Skoplja stigao je na samo pet poena zaostatka.

Sjajni Vojdan Stojanovski meč je okončao sa 25 poena, postigavši skoro trećinu poena svog tima. U MZT-u istakli su se još Robert Rikić sa 17 poena, te Adem Mekić sa 11 poena. U poraženom timu iz Banjaluke Diante Boldvin postigao je 16 poena, a Radoš Šelija 14, od čega čak 12 u prvoj četvrtini.

Slično kao u prethodnom meču, kada su u posljednjem kvartalu prokockali čak 20 poena prednosti, košarkaši Borca potpuno su zakazali i večeras. U trećem kvartalu imali su 17 poena "viška", a tri minuta prije kraja MZT je stigao do egala 67:67, a minut kasnije i do dugo čekanog vođstva.

Postigao je Kondić trojku i prekinuo seriju rivala, ali mnogo bolja igra MZT-a donijela im je čak sedam poena prednosti na 1:50 do kraja (77:70).

Ušlo se u penal-završnicu u posljednjem minutu. Makedonci su nastojali da igraju duge napade, trošili vrijeme, košarkaši Borca na drugoj strani nisu uspjeli da poentiraju i MZT je na kraju slavio 80:73.

Makedonci su tako postali prvi tim ove sezone sa deset pobjeda (10-2), dok Borac uoči posljednjeg kola, u kojem će u nedjelju od podne igrati protiv Vojvodine, dijeli drugo mjesto sa Heliosom, sa skorom 9-3.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC