• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda je pala, ali i dalje sanja TOP 8! Ovo je računica: Mete su Trinkijeri i Obradović, a moguć je spektakl u Pioniru!

Autor Haris Krhalić

Poraz od Albe je sve sveo na matematiku, ali šansa još uvijek postoji. Evo kako stoje šanse Crvene zvezde za Top 8.

 Zvezda i dalje ima šanse za TOP 8 Evrolige Izvor: MNPRess/euroleaguebasketball.net/screenshot

Košarkašima Crvene zvezde je malo nedostajalo, neki skok u odbrani ili da još neka lopta dođe do obruča Albe kako bi uspjeli da dođu do pobjede koja bi ih približila mjestu u Top 8 Evrolige. Sa porazom to mjesto je sada sve više san, a sve manje java, ali ipak šansa postoji.

Crveno-bijeli do kraja igraju tri meča, od toga dva na gostovanju i jedan u "Pioniru". U goste dolaze Bajernu i Žalgirisu, a sa dvije pobjede u tim susretima mogao bi duel sa Efesom u Beogradu 8. aprila ipak da ne bude revijalni.

Nijedna od ovih ekipa nije nepobjediva, a situacija je takva da su crveno-bijelima definitivno neophodne tri pobjede kako bi se nadali plasmanu u top 8. Sada je ekipa Dejana Radonjića na devetom mjestu i postoje čak četiri ekipe koje bi u teoriji crveno-bijeli tim mogao da prestigne. 

BAJERN 12/11 – UBITAČAN TEMPO!

Izvor: MN PRESS

Dakle ukoliko Crvena zvezda završi takmičenje sa tri pobjede imaće skor 14/14 i moći će da prestigne Bajern. Tim Andree Trinkijerija je na početku sezone imao ogromne probleme sa virusom korona, a sada ih je zadesilo isto.

Ipak u ovom momentu je to veći problem jer dok neki poput Monaka imaju samo dva meča do kraja Evrolige Bajern čeka čak pet mečeva. A u sljedeća dva bi crveno-bijeli mogli ozbiljno da im priprete!

Ukoliko izgube na gostovanju Olimpiji u Milanu, pa potom i na domaćem terenu od Zvezde idu u "minus", a raspored je takav da će igrati evroligaške mečeve na svaka tri dana. Raspored je takođe takav da im nikako ne ide na ruku jer gostuju Feneru, Efesu i Realu u posljednja tri kola.

Ako nekoga crveno-bijeli jure to je Bajern i nikako ne smije tim Dejana Radonjića da izgubi svoj naredni meč!

RASPORED DO KRAJA: Olimpija Milano (G),Crvena zvezda (D), Fenerbahče (G), Efes (G), Real Madrid (G),

MONAKO 13/13 – STRAŠNA FORMA I MEĐUSOBNI SKOR

Tim Saše Obradovića je uhvatio sjajnu formu pred kraj Evrolige i da im se nisu brisale pobjede nad ruskim timovima sada bi sasvim sigurno ušli u Top 8. Ovako još strepe, imaju 50 odsto uspješnosti i samo još dva meča do kraja.

Uspjeli su da pobijede Olimpijakos i Baskoniju, a sada im sljeduje gostovanje Olimpiji u Italiji. Čak i ako tu izgube, moći će da "izađu" na 14/14 u posljednjem kolu na svom terenu protiv Albe. Loša vest za crveno-bijele je da su izgubili oba meča od Monaka i da su im potrebna dva poraza ovog tima kako bi se nadali da mogu da ih stignu.

RASPORED DO KRAJA: Olimpija Milano (G), Alba (D)

MAKABI 13/11 – SAMO TEORIJA?

"Ponos Izraela" ima dvije pobjede više od crveno-bijelih, a u naredna tri kola igra sa timovima koji nemaju o čemu da brinu. Panatinaikos je odavno ispao iz svake računice, ASVEL je dobro počeo pa naređao gomilu poraza, a Barselona je već sada sigurno prva na tabeli.

Sve završavaju gostovanjem Fenerbahčeu u posljednjem kolu i djeluje da crveno-bijeli samo teorijski mogu da stignu Izraelce. Ipak, dok god postoji šansa...

RASPORED DO KRAJA: Panatinaikos (G), Asvel (D), Barselona (G), Fener (D)

ANADOLU EFES 14/11 – E OVO BI BILA SENZACIJA!

Izvor: MN PRESS

Ovo je zaista domen matematike i teorije. Jasno je da ovdje Zvezda nema šta da traži, teško je povjerovati da bi u duelima sa Albom i Bajernom turski tim mogao da kiksne dva puta na domaćem terenu.

Ipak, ako se to desi, a Zvezda dobije Bajern i Žalgiris na gostovanjima imaćemo situaciju u kojoj će se u "Pioniru" odlučivati posljednji putnik za Top 8 u posljednjem kolu.

U prvom meču ova dva tima u Istanbulu bilo je 84:83 za tim Vasilija Micića, tako da to znači da bi bilo kakva pobjeda odvela crveno-bijele dalje. Ipak, mnogo toga treba da se poklopi...

RASPORED DO KRAJA: Alba (D), Bajern (D), Zvezda (G)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC