• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme je stalo! Boston eksplodirao u posljednjoj sekundi: Tejtum uz zvuk sirene srušio Bruklin i čudesnog Kajrija!

Autor Dragan Šutvić

Spektakl u TD Gardenu!

 boston pobijedio bruklin u prvoj utakmici plej ofa Izvor: Profimedia

Boston Seltiksi pobeijdili su Bruklin Netse 115:114 u prvoj utakmici prve runde plej-ofa. Heroj trijumfa bio je Džejson Tejtum, koji je uz zvuk sirene položio loptu u koš i učinio da dvorana eksplodira. Navijači su otišli kući oduševljeni i puni utisaka poslije fenomenalne utakmice, u kojoj je Kajri Irving pokazao zašto je godinama jedan od najboljih igrača na svijetu, ali ipak nije pobijedio.

Spektakularni plejmejker (30) vratio se na parket na kojem nije uradio mnogo dok je nosio dres Seltiksa od 2017. do 2019. i u konstantnim raspravama sa publikom našao dodatni motiv. Tako inspirisan, Irving je ubacio čak 39 poena, od čega čak 18 u posljednjoj četvrtini. I u posljednjem napadu Netsa lopta je bila u njegovim rukama, ali je neuspješno tražio prostor da šutne, pa je naknadno dodao Kevinu Durentu (23 poena), koji u teškoj situaciji nije uspio da pogodi trojku.

Lopta se odbila o obruč i pala u ruke igračima Bostona. Džejlen Braun je krenuo u prodor, dodao je do Markusa Smarta, a on je ostao strpljiv iako je vijreme isticalo, a Netsi vodili 114:113. Odlično je vidio da Tejtum ima prostora, proigrao ga, a on je poslije okreta pogodio za pobjedu, u trci sa mjeračem vremena. Pogledajte:

Sljedeći meč ove serije takođe će biti odigran u Bostonu, u noći između srijede i četvrtka, od 1 sat. I tada bi trebalo očekivati podjednako veliku borbu i tradicionalno "naoštrene" navijače Seltika, koji su u nedjelju zviždali Kajriju Irvingu svaki put kada je dodirnuo loptu. Sa druge strane, on se nije ustezao da im odgovori, pa će sigurno biti kažnjen zbog pokazivanja srednjeg prsta nekome u publici poslije ubačene trojke.

Izvor: Twitter

Djeluje da bi Boston u ovom plej-ofu konačno mogao da nađe "oštricu" kojom se u tri od prethodnih pet sezona plasirao u finale Istočne konferencije, a koja je izostala prošle godine, kada ga je upravo Bruklin lako "preskočio" u prvoj rundi (4-1). Drejmond Grin, jedan od lidera Golden Stejta, vidio je krupnu razliku u odnosu na prošlo proljeće.

"E to je razlika u timu Boston Seltiksa. Prošle godine bi Markus Smart šutirao. Ime (Udoka, trener Bostona) ga je ubijedio da bude Markus Smart kojeg su svi voljeli, onaj sa Oklahoma Stejta. Prelijepo! Izgleda opet kao istinski plejmejker. To ga je napravilo posebnim!", napisao je Grin o asistentu za pobjednički Tejtumov koš.

Uz Irvinga i Durenta, najefikasniiji u Bruklinu bio je plejmejker Goran Dragić, sa 14 poena, dok je krilni centar Nik Klekston ubacio 13. Na drugoj strani, u Bostonu su najveći teret ove velike pobjede iznijeli Tejtum sa 31 poenom, Braun sa 23 i Smart sa 20, koliko je dao i centar Al Horford.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC