• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija u Evrokupu! Bili ispred Partizana, pa odmah ispali u plej-ofu - muk u Španiji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Evo koliko je opasan ovakav format!

 Huventud-ispao-u-Evrokupu-od-Ulma. Izvor: MN PRESS

Prve večeri plej-ofa Evrokupa dogodila se senzacija. Huventud, prvoplasirani tim grupe u kojoj je bio Partizan, ispao je iz takmičenja porazom u osmini finala protiv autsajdera, Ulma - 73:79 (17:18, 18:14, 19:19, 19:28).

Tim španskog trenera Karlesa Durana odmah je poslužio kao primjer opasnosti koje nosi ovakav format završnice, u kojem odlučuje jedna utakmica. Iako je, gledajući "papir", bilo očekivano da Huventud nastavi da igra kao i u grupi, teret utakmice očigledno je preteško pao pojedinim igračima Španaca. Na primjer, beku Brendonu Polu, koji je iz igre šutirao 1/10 i završio meč sa samo tri poena, mučio se i veteran Pau Rivas (1/6 za tri)...

Heroji pobjede gostiju bili su Amerikanci, plejmejker Semadž Kriston i krilni centar Džeron Blosomgejm, sa po 21 ubačenim poenom, s tim da je Kriston ostvario indeks korisnosti 31, jer je sabrao i pet skokova i šest asistencija. Njihov tim je ušao u plej-of kao osmoplasirani u Grupi B, sa skorom 7-11, a u sljedećoj rundi će igrati protiv Virtusa ili Lijetkabelisa.

Zahvaljući senzacionalnoj pobjedi ekipe Jake Lakoviča, dobra vijest je stigla i u Partizan, jer je je trenutno samo Gran Kanarija učesnik plej-ofa sa boljim skorom u grupnoj fazi. To znači da će samo taj španski predstavni imati prednost u polufinalu ili finalu protiv ekipe Željka Obradovića.

Ranije u utorak, Cedevita Olimpija je pobijedila Turk Telekom u Ljubljani i ona čeka crno-bijele u četvrtfinalu. Naravno, trenutno su sve misli Partizana trenutno su usmjerene isključivo ka srijedi i duelu protiv Burse u Štark areni od 20.30 časova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC