• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi favorit za šampionski prsten ostao bez najboljeg igrača: Buker ubacio 31 za poluvrijeme, pa se povrijedio

Autor Haris Krhalić

Devin Buker nije mogao da pomogne Finiksu protiv Nju Orleansa u većem dijelu drugog poluvremena i to se odrazilo na igru njegovog tima. Povreda je i dalje misterija.

 Devin Buker se povrijedio Izvor: Profimedia

Finiks je prošle sezone izgubio u finalu NBA plej-ofa protiv Milvokija, međutim ekipa je sazrila i još bolje igra ove takmičarske godine. Bili su ubjedljivo najbolji u regularnom dijelu sezone i ostvarili sjajan skor od 64 pobjede i 18 poraza, ali u posljednjih nekoliko nedjelja "štucaju".

Ne samo da su izgubili četiri od posljednjih šest mečeva u prvenstvu, vjerovatno zbog opuštanja, nego su napravili i kiks i u prvoj rundu plej-ofa protiv nominalno najslabijeg protivnika Nju Orleansa, osmog na tabeli Zapada.

Finiks je relativno lako dobio prvi meč (110:99), ali u drugom nisu imali rješenje za Brendona Ingrama i Pelikansi su izjednačili (125:114). A uz to stižu loše vijesti za Sanse pošto je najbolji igrač tima Devin Buker povredio zadnju ložu i svi strepe od ljekarskog izveštaja.

Buker je za poluvrijeme ubacio 31 poen Pelikansima, da bi na startu treće dionice morao iz igre. Tokom vraćanja u kontru i pokušaja blokade, "zategao" je mišić na butini i odmah je bilo jasno da je u bolovima.


Ništa nisu željeli da rizikuju u njegovom timu tako da je Buker odmah otišao na klupu i nije se više vraćao u igru. To su Pelikansi iskoristili i uspjeli su da izjednače rezultat u seriji, prije svega zahvaljujući Ingramu koji je postigao 35 poena, a bio je nadomak i prvog plej-of tripl-dabla (11 asistenciaj i devet skokova).

Inače, serija se sada seli u Nju Orleans gde će domaći tim imati veliku šansu da preokrene rezultat, posebno ako Devin Buker ne bude mogao da igra.

Pogledajte njegov maestralan koš protiv Pelikansa, a onda i proslavu sa bebom!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC