• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogi očekuju metlu Budućnosti, ali FMP se ne predaje: Panteri su bez pritiska, ali ne i bez očekivanja u ABA plejofu!

Autor Haris Krhalić

Ekipa FMP-a predvođena trenerom Nenadom Stefanovićem počeće svoj plejof u ABA ligi protiv ekipe Budućnosti.

 Budućnost FMP najava ABA liga Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Najvažniji dio sezone kreće. FMP je prevazišao očekivanja ulaskom u plej-of i sada želi da napravi iskorak. Naredna prepreka na tom putu im je Budućnost.

Serija se igra na dvije pobjede. Prednost domaćeg terena ima crnogorski tim, prvi susret se igra u Podgorici u subotu (21 čas). Ulogu favorita “panteri” prepuštaju rivalu, ali bijelu zastavicu ne planiraju da istaknu.

Potvrdio je to i trener srpskog tima Nenad Stefanović na konferenciji za medije. Ima samo riječi hvale na račun protivnika.

Ušli smo u plej-in, to je samo po sebi uspjeh. Ne bi bili ni sportisti da se time zadovoljimo. Igramo sa njima opet, rekao sam dosta stvari o njima. Imaju iskustvo igranja ovih utakmica, Džikić je već osvojio ABA ligu. Na nama je da damo sve od sebe, da budemo konkurentni i da to pokažemo", počeo je Stefanović.

U svakom od dosadašnjih susreta je bilo neizvjesno, detalji su prelomili.

Više puta sam pričao o tome da greške ne smijemo da ponavljamo poput kontrole skoka. Svaka greška se kažnjava. Možda neka prevelika agresivnost u bonusu ili tako nešto, imaju veće iskustvo. Ako bih negdje mogao da ih uporedim, tu je naša veća želja za dokazivanjem. Oni imaju i evroligaške igrače", dodao je on.

Jedan od faktora koji bi mogao da ima uticaj je iskustvo.

Zadovoljan sam formom u kojoj se nalazimo. Odlično smo iskoristili završne mečeve da se pripremimo. Tri utakmice su ostavile trag. Brine me samo u kom ćemo sastavu nastupiti. Nemamo iskustvo, ali se čovjek uči dok je živ. Nije razlika tolika kao u NBA ligi. Budućnost je imala svoje probleme, ne igraju promjenljivo bez razloga. Imali su pauzu za odmor i regeneraciju, imaju individualni kvalitet.”

Pritiska nema, odgovornost mora da postoji, tako mladi stručnjak najavljuje duel.

Naša pozicija je lakša, nema neke presije, očekuju mnogi da će biti 2:0 za njih. Pritiska nema zaista. Samo mora da postoji balans izmedju nonšalantnosti i pritiska, da postoji neki stepen odgovornosti prema sebi. Veći pritisak je na njima. Oni imaju domaći teren, nije prepreka, dobijali smo u gostima neke timove. Siguran sam da ćemo imati ozbiljan domaći teren i za nas je najveći uspjeh što se na prošlom meču pjevalo ‘FMP, FMP’.”

Kada je u pitanju zdravstveni bilten tima Nenad se nasmijao.

“Imate li neko lakše pitanje? Ne bih da zvuči kao kuknjava. Pred sam put ćemo vidti neke stvari. Postoje povrede. Nevels trenira, uvodi se u tim. Bolje da ne kažem ništa. Vidjećemo u večeras za jednog i sutra za dvojicu.”

Za kraj je pohvalio mlade igrače.

“Zadovoljan sam napretkom mladih igrača i onim što su donijeli ove sezone. Ja sam kao trener imao očekivanja od njih. Šaranović, Vujičić, tu su i još neki koje gledam kao mlade. Njihova pozicija sljedeće sezone neće biti ista, postojaće veća očekivanja, vidjećemo kako će to prihvatiti. Nije poenta da budu stalno u manjoj ulozi, da vidimo kako će biti u novoj ulozi naredne sezone. Nije dovoljno što su mladi i talentovani, treba da pokažu kvalitet”, zaključio je Stefanović.

Na kraju se novinarima obratio i jedan od lidera ovog tima Danilo Tasić. 

“Veliki uspjeh za nas što smo u ovoj situaciji. Dobro poznajemo rivala, nema tajni. Motivisani smo, spremni za utakmicu. Ako odgovorimo na njihovu skok igru imamo šansu da se pokažemo u najboljem izdanju", naglasio je on.

Na kraju je rekao da je u plejofu košarka uvijek intenzivnija i da je tim spreman na to. 

“Za plej-of smo svi maksimalno motivisani. Daću sve od sebe. Potrebna je veća koncentracija, kontakt je jači. Daću maksimum, nadam se da će biti dovoljno. Nama je samopouzdanje raslo tokom sezone, vjerujemo u sebe, veći je pritisak na njima, mi tamo idemo rasterećeni, znamo koliko vrijedimo", zaključio je on. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC