• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić potpisuje najveći ugovor u istoriji košarke! Denver sprema "supermaks" ugovor!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji igrač NBA lige u dvije uzastopne sezone potpisaće novi petogodišnji ugovor sa Denverom i dobiti nezamisliv novac.

 jokić potpisuje najveći ugovor u istoriji košarke  Izvor: Profimedia

Dvije godine u nizu, Nikola Jokić je MVP ligaškog dela NBA lige! Kako su prenijeli najuticajniji američki mediji u toku današnjeg dana, srpski centar je pobijedio konkurente i osvojio prestižno priznanje po drugi put u karijeri.

Zvanično proglašenje treba da se dogodi u narednim danima, a prije nego što počnu pripreme za novu sezonu u SAD, Jokić bi mogao da ima još obaveza. Pred njim je potpisivanje najvećeg ugovora u istoriji košarke!

Možda će vas zanimati

Nedavno je prva zvijezda Denver Nagetsa otkrila da će potpisivanje ugovora biti samo formalnost i da je spreman da prihvati ponudu koju iznesu pred njega, a zbog njegovih impresivnih partija u posljednje dvije godine ona bi mogla da bude veoma primamljiva. Pretpostavlja se da će "supermaks" ugovor Denvera i Jokića iznositi između 255 i 273 miliona dolara!

Ugovor koji Denver priprema važio bi pet sezona, a biće spreman u narednih nekoliko mjeseci, iako Jokić ima još godinu dana važećeg ugovora.

"Ako ugovor bude na stolu, naravno da ću ga potpisati. Razlog za to je što mi se sviđa tim, čitava organizacija i ljudi sa kojima sarađujem ovdje", rekao je nedavno Nikola, a američki novinari odmah i rasporedili novac koji će dobiti u narednom ugovoru.

Ukoliko bi Nikola Jokić potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 262,8 miliona američkih dolara, ovako bi taj novac bio raspoređen:

  • sezona 2023/24 - 44,8 miliona dolara
  • sezona 2024/25 - 48,4 miliona dolara
  • sezona 2025/26 - 52,2 miliona dolara
  • sezona 2026/27 - 56,4 miliona dolara
  • sezona 2027/28 - 60,9 miliona dolara

Djeluje da su i Denver i Jokić u ovom trenutku veoma zaitteresovani za nastavak saradnje, vjerujući da bi ekipa u narednim sezonama mogla da napadne čak i titulu u NBA ligi. Nedavno završena sezona nije pravi primjer za domete Nagetsa jer su druga i treća zvijezda tima bile van terena, a kada tim iz Kolorada bude kompletan porašće i apetiti u samoj franšizi.

Tada će biti veoma bitno da imaju jak ugovor sa Jokićem, kako bi oko srpskog centra koji je draftovan sa 43. pozicije i tokom reklame za burito, gradili ekipu i za naredne sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC