• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić se bori protiv legendarnog Hrvata: Ko je najbolji u istoriji Denvera?

Autor Dragan Šutvić

Srpski košarkaš Nikola Jokić već sada je u konkurenciji za najboljeg sportistu u istoriji profesionalnog sporta u čitavom Denveru.

 ko je najbolji sportista u istoriji denvera  Izvor: FoNet/AP/Jed Jacobsohn/FR170650/Profimedia

Nikola Jokić je stigao do druge MVP titule u ligaškom dijelu NBA lige i pred njim je sada potpisivanje najvećeg ugovora u istoriji košarke, a o kultnom statusu u gradu ne treba ni trošiti riječi. Ono što radi posljednjih godina na parketu navelo je navijače da se zamisle da li je centar iz Sombora najbolji sportista koji je ikada igrao za neki tim iz Denvera.

Dilema na društvenim mrežama traje, a praktično jedini konkurent srpskom košarkašu je kanadski hokejaš hrvatskog porekla Džo Šakić, čovek koji je od 1995. godine do kraja karijere igrao za Kolorado Avalanči.

Možda će vas zanimati

Legendarni Šakić rođen je u kanadskom gradu Brnabi, a roditelji Marijan i Slavica bili su iseljenici iz Jugoslavije. Već sa četiri godine gledao je prvu NHL utakmicu i zaljubio se u ovaj sport, a kasnije je idola pronašao u legendarnom Vejnu Greckom. Profesionalno je počeo da igra za Kvebek Nordikse 1988. godine, a u tom timu proveo je čitavu karijeru.

Franšiza se nakon nekoliko sezona preselila u Denver, dobija ime Kolorade i počela da bilježi najveće uspjehe u istoriji. Sa Šakićem kao liderom tima dva puta su osvajali Stenli kup, a jednom je hokejaš hrvatskog porekla proglašen i za najkorisnijeg igrača plej-ofa.

Pored toga, Džo je dominirao u statističkim kolonama, redovno igrao Ol-star utakmice i bio veoma važan dio reprezentacije Kanade. Osvojio je sa nacionalnim timom zlata na Olimpijskim igrama, Svjetskom prvenstvu i Svetskom kupu, što su tri najveća takmičenja u ovom sportu.

Na ledu je bio pravi lider, isti onakav kakav je Nikola Jokić ovih dana na parketu. Srpski centar je ubjedljivo najbitniji igrač tima, a nedavno završena plej-of serija protiv Golden Stejta pokazala je da ove sezone nije mogao da računa na veliku pomoć saigrača u borbi za što bolji plasman.

Ipak, i pored toga je ostavljao fantastičan učinak tokom cijele sezone. Jokić je blistao, pa nije iznenađenje što je u njegovim rukama završila i druga MVP nagrada. Naredne sezone, u kompletnom sastavu, Denver bi mogao da napadne i prsten, što bi Somborca učinilo idolom u čitavom gradu.

Ali, do tada... Ko je napravio veću karijeru u Denveru?

Anketa

Ko je najveći sportista Denvera?

  • Džo Šakić je nedostižan

    37.5% (3)

  • Nikola Jokić ga je već prestigao

    50% (4)

  • Šakić je bolji, ali će ga Jokić nadmašiti

    12.5% (1)

Ko je najveći sportista Denvera?

Rezultati

Imajte na umu da Nikola Jokić ima težak zadatak, jednom izuzetno hokejaški nastrojenom gradu pokušava da promijeni imidž i privoli ga košarci.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC