• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan razbio Budućnost, a Željko kritikovao svoj tim: Daleko smo mi od najboljih u Evropi, mnogo daleko...

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana Željko Obradović zadovoljan je pobjedom, ali mu se neke stvari u meču sa ekipom Budućnosti nisu svidjele.

 obradović poslije utakmice partizan budućnost Izvor: TV Arena sport/screenshot

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u prvom meču polufinala ABA lige 82:66 na svom terenu, a poslije utakmice trener Željko Obradović je kritikovao svoje igrače zbog nekih grešaka.

Iako je bio zadovoljan pobjedom ponovio je da se neke stare boljke crno-bijelog tima ponavljaju i u ovom polufinalu.

Možda će vas zanimati

"1:0 je i sve staje u tome. Sada je najvažnije da se izanalizira utakmica i da se pripremi naredni meč. Bilo je dobrih nekih stvari, ali bilo je i nekih loših. Prije svega pokazujemo nezrelost u situacijama kada tim nije u bonusu, ne znamo da napravimo faul. To je problem cijele sezone, sve ostalo je manje više dobro", rekao je Obradović.

Prije meča je na konferenciji za štampu rekao da je njegov tim odradio jako loš trening uoči polufinala, a sada je istakao da se reakcija na tu kritiku vidjela.

"Bilo je očigledno da je bilo reakcije, vidjelo se to na terenu, vidjela se neviđena želja kod igrača. Sve ono što posljednji trening nije bilo na potrebnom nivou večeras su pokazali ogromnu borbenost i ogromnu želju. Što je preduslov da se igra dobra košarka", smatra Obradović.

Ipak ističe da je ovaj tim Partizana daleko od najvećih evropskih dometa, jer prije svega igrači ne uspijevaju da se adaptiraju na različite uloge na terenu.

"Mi smo krenuli sa jednom klasičnom postavom, imamo mogućnost da kombinujemo razne stvari. Ali kao i uvijek problem je kad imaš igrače koji teško prihvataju različite uloge u timu i to nije lako. Ja sam uvijek radio jednu stvar... Da ubijediš visokog igrača kako je teško plejmejkeru, daš mu da on kreira neku akciju ili postaviš niskog igrača ispod koša da vidi kako je teško dole... Što je inteligentniji igrač lakše mu je da pokrije neke razne pozicije. Svi najbolji igrači u Evropi su mogli da rade tako nešto. Bilo im je svejedno na koju ćeš poziciju da ih staviš, uvijek su znali kako će da reaguju i odbrambeno i napadački. Mi smo daleko od toga, mnogo daleko", iskren je bio Obradović. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC