• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić MVP? Ma, gledajte prokletu košarku: Nikola mu "sredio" otkaz, a on ima čudan razlog zašto nije najbolji!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dok Rivers kaže da bi manje trebalo da se gleda statistika kada se odlučuje koji igrač u NBA je najbolji.

 Dok Rivers o MVP tituli Nikole Jokića Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je dobitnik MVP nagrade u NBA ligi drugu sezonu u nizu, po čemu je postao jedan od rijetkih velikana najjače lige svijeta kojem je to pošlo za rukom.

No, trener Filadelfije Dok Rivers rekao je da bi prilikom dodjeljivanja te nagrade više trebalo da se gleda "prokleta igra, a ne analitika".

Možda će vas zanimati

Rivers je, komentarišući činjenicu da će Nikola Jokić i zvanično biti proglašen za ponovnog osvajača najprestižnije nagrade, rekao kako čitav svijet poludi kada analitičari objave neke statističke parametre NBA igrača. Jokić je u svim naprednim parametrima bio očigledan MVP protekle sezone, a Riversu je malo zasmetalo što se tome posvećuje previše pažnje.

"Ne znam da li je Embid mogao da uradi više nego prethodne sezone, igrao je cijele sezone bez drugog najboljeg košarkaša. Slušajte, njegov (Jokićev) rezime je sjajan. Ne želim ništa da oduzmem od Jokića zato što je i on strašan košarkaš", rekao je Rivers.

"Isto tako smatram da to društvo vođeno analitikom... svijet poludi kada iskoriste neke parametre. Mislim, gledajte prokletu igru i odlučite", dodao je Rivers.

Izgleda da su se glavni argumenti zbog kojih Jokić navodno nije trebalo da osvoji MVP nagradu sveli na to da bi "pravim" gledanjem košarke uvidjeli da Srbin nije bio najbolji. Iako u svim parametrima dominira već drugu godinu zaredom.

"Na kraju dana, da je Džoel osvojio, kao što smatram da je trebalo, svakako bi bilo kritika. Isto bi bilo i sa Janisom. Nažalost, samo jedan momak je mogao da osvoji", zaključio je Rivers, trener Džoela Embida.

Inače, Rivers je nekadašnji trener Los Anđeles Klipersa, koji je tu poziciju napustio 2020. godine, baš nakon što su Jokić i Denver Nagetsi izbacili njegovu ekipu iz plej-ofa uprkos zaostatku 3:1 u pobjedama.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC