• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac konačno slavio: Banjalučani savladali Slobodu, nevjerovatna druga četvrtina crveno-plavih

Autor Haris Krhalić

Košarkaši Borca su u dvorani Borik savladali ekipu Slobode rezultatom 71:60.

 Košarkaši Borca bolji od Slobode Izvor: ABA league/Dragana Stjepanović

Nakon tri poraza u Ligi 6, košarkaši Borca su uspjeli da upišu prvu pobjedu u 4.kolu završnice Prvenstva BiH. Crveno-plavi su slavili u dvorani Borik protiv ekipe Slobode rezultatom. Kao ključna, ispostviće se, bila je druga četvrtina u kojoj je Borac postigao čak 31 poen dok je Sloboda zabilježila samo osam poena.

Borac – Sloboda 71:60 (16:24, 31:8, 11:12, 13:16)

Košarkaši Slobode su sjajno otvorili prvu četvrtinu te su na početu meča napravili seriju 11:0. Prve koševe za Banjalučane postigao je Stefan Kenić nakon četiri pune minute igre. Probudio se Borac u nastavku te je uspio prići na -2. Međutim, Sloboda je prvu dionicu igre riješila rezultatom 24:16.

Druga četvrtina igre počela je miniserijom Borca od 5:0. Nastavili su crveno-plavi sa boljom igrom da bi na tri minute i 20 sekundi prije kraja druge četvrtine prvi put poveli na ovoj utakmici pri rezutati 34:32. Banjalučani su ovaj period igre riješili sa nevjerovatnom serijom od 24:0 te na poluvrijeme otišli sa 15 poena prednosti.

Treća dionica igre donijela nam je ujednačenu igru u kojoj su se obje ekipe mučile u napadu te je postignut mali broj poena. Borac je poentirao 11, a Sloboda 12 puta. Nakon tri četvrtine rezultat je glasio 58:44 u korist Banjalučana.

U prvih šest minuta ponovo smo vidjeli malo koševa. Crveno-plavi su postigli samo dva poena dok su Tuzlaci bili malo uspješniji sa šest. U nastavku je ekipa iz Tuzle u nekoliko navrata prišla na minus 7, ali bolje od toga nije moglo. Na kraju je bilo +11 za Borac.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili si Diante Baldvin i Stefan Kenić sa 15 poena. Šešlija je dodao 11, Ponjavić te Gavrić 8 poena.

Kod gostiju po 13 poena ubacili su Delalić i Lelić. Albijanić je postigao 11, Vujašinović  i Lataković po osam.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC