• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas je dan "D" za Partizan - pada odluka o Evroligi!

Autor Dragan Šutvić

Da li će Partizan dobiti specijalnu pozivnicu Evrolige? Odluka pada na sastanku klubova ovog četvrtka.

 da li će partizan igrati u evroligi  Izvor: MN PRESS

Prije tri dana u javnosti je odjeknula informacija da će Partizan dobiti specijalnu pozivnicu Evrolige, ali se niko iz tabora crno-bijelih nije oglašavao na ovu temu čekajući zvaničnu potvrdu.

Ta potvrda mogla bi da se desi baš ovog četvrtka pošto je za danas zakazan ključni sastanak borda Evrolige na kome će se diskutovati na mnoge teme, između ostalog i o "specijalnim pozivnicama". Za upražnjena mjesta su navodno aplicirala samo Partizan i Valensija, spominje se i Bursaspor, ali sigurno niko od navijača crno-bijelih neće biti miran dok u zvaničnom saopštenju Evrolige ne pročita da se klub vratio u ovo takmičenje poslije osam godina.

Možda će vas zanimati

Očekuje se i imenovanje Dejana Bodiroge za novog prvog čovjeka Evrolige, pošto Đordi Bertomeu odlazi kao što je najavljeno poslije 20 godina, tako da sudbina crno-belih i nije u njegovim rukama.

Prvo se očekuje rasprava o učešću ruskih klubova u Evroligi i Evrokupu, gdje će najverovatnije biti potvrđeno da CSKA iz Moskve ne može da nastupi zbog rata u Ukrajini, što između ostalog otvara i prostor Partizanu i Valensiji da naredne godine budu u elitnom takmičenju.

O svemu odlučuje 11 timova sa "A" licencom, koji su ujedno i suvlasnici Evrolige, tako da sve odluke moraju da odobre Real Madrid, Barselona, Baskonija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Armani, Makabi, Žalgiris i CSKA.

Procedura je jasna - potreba je prosta većina, dakle šest glasova "za" će Partizanu donijeti učešće u Evroligi naredne sezone, pa bi tako Srbija imala dva predstavnika u ovom takmičenju, uz već Crvenu zvezdu koja je "vizu" za takmičenje dobila osvajanjem ABA lige.

U javnosti se spekuliše da su klubovi uglavnom naklonjeni Partizanu i da su upitni samo stavovi Armanija i Žalgirisa, ali treba ipak sačekati konačne rezultate sa sastanka borda Evrolige.

Spominjala se i mogućnost da Evroliga ne dodijeli specijalne pozivnice ove sezone i da smanji broj učesnika sa 18 na 16, međutim ako uzmemo u obzir da u narednim godinama imaju namjere da se još šire, malo je vjerovatno da će promijeniti sistem takmičenja kada su već dva kluba aplicirala.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC