• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čistka u Partizanu - Žoc ne računa na dvojicu: Otišli jedan stranac i jedan domaći igrač, sad se čekaju nova pojačanja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan u narednoj sezoni u svom sastavu neće imati dva igrača iz prošle sezone.

 Nemanja Dangubić i Dalas Mur napuštaju KK Partizan Izvor: MN PRESS

Počela je čistka u Partizanu! Nakon što je ozvaničeno prvo pojačanje, crno-bijeli su objavili da u narednoj sezoni neće računati na usluge dvojice igrača koji su prethodne sezone nosili dres ovog kluba.

Nakon dvije godine u Partizanu ekipu napušta Nemanja Dangubić, a posle sezone u kojoj je imao promjenljivu ulogu iz Beograda ide američki plejmejker Dalas Mur.

Možda će vas zanimati

Obojici košarkaša su na kraju sezone koja je iza nas istekli ugovori. Dangubić je kod Željka Obradovića na početku sezone dobijao šansu, a onda je u drugom dijelu takmičarske godine poptuno ispao iz tima.

Izvor: MN PRESS

Na krilnim pozicijama su umjesto Dangibića i Kuruksa šansu dobijali kapiten Rade Zagorac i mladi Uroš Trifunović, a na nekim mečevima čak i Slovenac Gregor Glas. S obzirom na njegovu minutažu na kraju ove sezone bilo je očekivano da napusti klub, iako je ove sezone bio zamjenik kapitena. Pogotovo je naslućeno da se sa njim neće produžiti ugovor kada je Partizan doveo Danila Anđušića i tako ojačao spoljnu liniju.

Dalas Mur je sa druge strane u finišu sezone redovno igrao. Američki plejmejker je imao promjenljivu ulogu tokom sezone, pa je tako u nekim mečevima bio startno rješenje na mjestu plejmejkera, na nekim utakmicama je služio Željku Obradoviću kao igrač koji bi promijenio ritam i ušao sa klupe da pogodi neki šut, povede brži napad ili pojača igru u tranzicijama, a bilo je i perioda sezone kada je uglavnom bio na tribinama.

Ipak mladi Jam Madar je potpisao dugogodišnji ugovor i znalo se da on ostaje u ekipi, pogotovo kada je najavio da će umjesto odlaska na Ljetnu ligu odabrati da se sprema sa Partizanom. Sada se ipak poslije odlazaka, očekuju i novi dolasci.

Sa jedne strane Jam Madar je jedini igrač koji je primarno plejmejker u ekipi, drugi poput Alekse Avramovića se bolje snalaze kao bekovi i djeluje da će Željko Obradović tražiti pojačanje na mjestu "jedinice".

A vrlo je moguće da će biti i pojačanja na "trojci". Osim Dangubića otišao je i Rodions Kuruks, a kapiten Rade Zagorac je pred kraj sezone uglavnom igrao na mjestu krilnog centra.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC