• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta Anđušić donosi Partizanu? Obradović doveo veliko pojačanje - kakva će biti njegova uloga i šta to znači za ekipu?

Autor Haris Krhalić

Danilo Anđušić se vratio u Partizan i biće važan šraf za tim koji se vratio u Evroligu.

 Šta Anđušić donosi Partizanu Izvor: MN PRESS

Danilo Anđušić se vratio u Partizan. Po treći put će obući crno-beli dres, pošto je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom i biće važan šraf u timu koji se vratio u Evroligu.

Željko Obradović ima velike ambicije, jasno je da će srpski bek imati bitnu ulogu u svom trećem mandatu. Pored odličnih šuterskih sposobnosti bi mogao da ima i ulogu u organizaciji igre.

"Prelijep je osjećaj vratiti se kući, u klub koji volim, ali i u kojem u dva navrata nisam ostavio trag kakav sam želio. Vjerujem da je ovog puta stvarno ’treća sreća’. Sada u zrelim, da ne kažem najboljim igračkim godinama, tu sam da budem dio voljenog kluba i tima Željka Obradovića. Ne želim mnogo da obećavam, i puno da pričam, moje je da radim, na neki način da budem primjer mlađima, i da sve što umijem stavim u službu tima. Ambicije Partizana su uvijek najviše, tako da znamo za šta ćemo se boriti", poručio je Anđušić.

ŠUT I POENI!

Anđušić Partizanu donosi dosta toga u napadu. Poznat je po odličnom šutu, posebno za tri poena. Prethodne sezone u Monaku u Evroligi je prosječno bilježio 7,7 poena, a u francuskom šampionatu 10,1 poen po meču. Treba naglasiti da je procenat šuta za tri u elitnom takmičenju bio sjajan (42,5 odsto).

To je jedan od faktora koji je nedostajao Partizanu u nedavno završenoj sezoni. Neko ko će pored Kevina Pantera pogađati sa distance. Radio je to u nekim mečevima Aleksa Avramović, a sada je tu opcija više. Taj igrač trebalo je da bude Rodions Kuruks, ali se on nije snašao u klubu.

Sada je stigao Anđušić, igrač koji umije da "zapali mrežice"...

ORGANIZACIJA IGRE

Izvor: MN PRESS

Partizan će gotovo izvjesno dovesti plejmejkera pred start nove sezone. Jam Madar je pokazao da ima talenat, ali je potreban i neko iskusniji. Avramović je imao tu ulogu u većem dijelu sezone i to je uticalo i na njegove poenterske sposobnosti, dok Dalas Mur najvjerovatnije ide iz kluba.

Upravo bi mogla to da bude uloga u kojoj bi mogao da pomogne i Anđušić ukoliko za to bude bilo potrebe. Nije mu ni to strano, mada je jasno da se mnogo bolje snalazi na poziciji beka i da više voli da bude poenter, a ne organizator igre.

Djeluje da bi u tim situacijama Avramović bio na poziciji pleja, a Anđušić/Panter na mjestima bekova.

ŠTA JE SA OSTALIMA?

Izvor: MN PRESS

Nemanja Dangubić napušta klub, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će dolazak Anđušića uticati na mlađe igrače koji se bore za minutažu poput Gregora Glasa i Uroša Trifunovića. Njih dvojica žele što više da igraju, jasno je da će sada morati dodatno da rade da bi dobili minute od Obradovića.

Uz to treba naglasiti i da će Željko i crno-bijeli dovesti još pojačanja što će dodatno pojačati konkurenciju u timu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC