• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade Đurović o debaklu “orlova”: Baš smo zaglibili, moralo je sa klupe da se uradi više!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Pešić je ipak u zrelim godinama, refleksi više nisu onakvi kakvi su bili pa bi morao da ima nekog uz sebe ko se na plaši da mu kaže neke stvari", rekao je iskusni stručnjak Vlade Đurović.

 Vlade Đurović o debaklu Srbije - Baš smo zaglibili Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je iznenađujući poraz od Belgije (74:73), nakon kojeg ima samo jednu pobjedu i tri poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i prilično male šanse da se plasira na Mundobasket.

Nakon debakla u niškom “Čairu” podijeljena su mišljenja košarkaške javnosti, Dejan Tomašević rekao je da neće biti smak svijeta ako Srbija ne ode na Mundobasket, dok je Zoran Moka Slavnić bio prilično bijesan zbog poraza, te je potkačio i igrače kojih nije bilo na spisku Svetislava Pešića.

Svoje mišljenje o porazu “orlova” i situaciji da nakon odsustva sa Olimpijskih igara mogu propustiti još jedno veliko takmičenje dao je i iskusni stručnjak Vlade Đurović u razgovoru za "Glas Srpske".

On je ocijenio da je reprezentacija “baš zaglibila”, ali i istakao da Pešiću treba mlađi asistent sa autoritetom.

"Baš smo zaglibili. Tačno je da bi bilo mnogo bolje da su igrali Vasilije Micić, Nikola Kalinić, da ne pričam Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, ali... Gledao sam pažljivo utakmicu, ne mogu da kažem da se momci nisu borili, ali nešto ne štima. I Belgijancima je falilo nekoliko glavnih igrača, prije svih njihov najbolji Sem van Rosom. Pa naše da upitaš znaju li ijednog igrača rivala reći će 'ne', oni sigurno znaju dosta naših, ali nisu imali respekta", rekao je Đurović.

Izvor: MN PRESS

Posmatrajući sastav Belgijanaca i klubove u kojima igraju utisak je da su i oslabljeni “orlovi” morali da slave, naročito jer su uspjeli da se odlijepe na 11 poena razlike tokom posljednje četvrtine.

"Ne mogu ja da savjetujem Karija Pešića, ali možda mu treba pravi prvi pomoćnik. Ipak je on u zrelim godinama, refleksi više nisu onakvi kakvi su bili pa bi morao da ima nekoga uz sebe ko se ne plaši da mu kaže neke stvari. Moralo je sa klupe da se uradi više. Imali smo 11 razlike na četiri minuta - promijeni odbranu, igraj sa pet visokih ili malih, momci nisu tako neiskusni da to ne mogu privesti kraju", istakao je Đurović.

 Poslije odlaska Aleksandra Đorđevića selekciju Srbije vodio je Igor Kokoškov, ali bez mnogo uspjeha, a sada nije dobro krenulo ni sa Pešićem.

"Nisam bio za Kokoškova, ne zato što nije dobar stručnjak nego smatram da je previše demokratski nastrojen. Sa druge strane Kari je baš stara škola, ali opet ne ide. Treba se nadati da može nešto da promijeni pred Evropsko prvenstvo i u nastavku kvalifikacija. Kako god okreneš svi uspjesi su počinjali od reprezentacije, a ako ona postiže rezultate ovakve kakve postiže, gubi se interes. Djeca gledaju velika takmičenja, a ako nas nema na njima, neće ni imati nagon da uzmu loptu u ruke", smatra Đurović.

Kako na Mundobasket?

Košarkaši Srbije prenijeli su samo jednu pobjedu u posljednju fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pa će u novoformiranoj grupi u kojoj će po dva puta odmjeriti snage za Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom. Računica je prilično jasna - ako pobijede svih pest mečeva, izvadiće vizu za Indoneziju, Japan i Filipine. Svaki drugačiji učinak uključuje kalkulacije. Iz novoformirane grupe tri selekcije idu na završnicu, a loša vijest je i što FIBA više ne dijeli specijalne pozivnice.

On je svjestan da će Pešić imati vrlo težak zadatak u nastavku kvalifikacija, a potom in a Evrobasketu u septembu, ali vjeruje da Pešić ima dovoljno iskustva da se na kraju “orlovi” izvuku iz nezgodne situacije.

"Ima Pešić dovoljno iskustva da nađe način kako to da izvuče. Ako mislimo da će doći Nikola Jokić i da će sve biti bajno, grdno se varamo. Evo Nemanja Bjelica je prije mjesec dana uzeo prsten pa smo vidjeli da nije napravio nikakvu razliku. U Evropi se igra drugačije, treneri su mnogo namazaniji i teško je napraviti razliku kao u NBA", zaključio je Đurović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC