• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje su Teo, Micić i Kalinić!? Zašto to niko ne pita? Bivši selektor "opleo" nakon bruke u Nišu: Kult je otišao u k***c!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni košarkaš i trener Zoran "Moka" Slavnić bijesan je zbog poraza Srbije protiv Belgije, a potkačio je igrače koji nisu bili na spisku Svetislava Pešića.

 moka slavnić o kultu reprezentacije srbije  Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Letonije, pa od Belgije u junsko-julskom "prozoru" kvalifikacija za Mundobasket, a iako je prošla u narednu rundu - nije tako blizu plasmana na Svjetsko prvenstvo!

Ukoliko se reprezentacija Srbije ne bi plasirala na Mundobasket, na kome je redovan učesnik od 1959. godine, to bi bila veliko iznenađenje, ujedno i sramota, posebno jer se čitava zemlja nada medalji sa predstojećeg Eurobasketa kada će na raspolaganju imati igrače poput Jokića, Micića i drugih...

Možda će vas zanimati

Njih međutim nije bilo u kvalifikacionim mečevima za SP, pošto su trenutno na odmoru poslije naporne sezone, a to je primijetio i legendarni košarkaš i trener Zoran Slavnić.

"Ne znam odakle da krenem... Imam tri pitanja. Gdje su Teodosić, Micić i Kalinić? Zar je moguće da nijedan novinar ne pita? Još dva NBA igrača, to je pet. Najvažniji igrači Zvezde i Partizana Koprivica, Avramović, Davidovac, Dobrić... Čekaj, ne razumijem, je l' stvarno nemamo sastav da ovu nesrećnu Belgiju izujemo? Ko to griješi? Ko to određuje sastav", poručio je čuveni "Moka" u razgovoru za Kurir.

Slavnić je utakmicu pratio iz bolnice, u kojoj se nalazi nakon što je slomio kuk, a kako sam ističe žestoko se iznervirao pošto je Srbija u završnici meča ispustila veliku prednost.

Izvor: MN PRESS

"Ne vraćajući se uopšte u naše doba, zar je kult reprezentacije toliko otišao u k**ac? Ko to da spašava? Angažovanost, borba, želja. Vodiš 11 razlike u posljednjoj četvrtini... sreća što nisam imao televizor u bolnici jer bih ga razbio. Ne želim nikoga ni da optužujem, ali ovo više nema smisla", poručio je Slavnić.

Bivši selektor smatra da postoji veliki problem u košarci i da svi moraju da se zapitaju "gdje su ostali igrači", ali ne želi da opterećuje košarkaše pred nastavak kvalifikacija, odnosno uoči Eurobasketa na kome će sigurno igrati u jačem sastavu.

"Bićemo jaki sa Jokićem i Bogdanovićem ako bude igrao. Ne želim da ih opterećujem jer ni moje igrače niko nije opterećivao, ali u ovaj sastav i ovo kako igraju - ne vjerujem", zaključio je Slavnić koji je zapravo jedan od rijetkih bivših asova koji su istupili u javnosti nakon velike bruke reprezentacije u Nišu.

Podsjetimo, u novoj grupi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Srbija će igrati protiv Turske, Velike Britanije i Grčke.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC