• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaška bomba u Londonu! Dobili pozivnicu za Evrokup, pa doveli zvijezdu - igrao je NBA i Evroligu!

Autor Dragan Šutvić

Centar za kojeg se prije nekoliko godina verovalo da će nakon povratka iz SAD dominirati evropskom košarkom ima novi posao.

 london lajonsi doveli kostu kufosa  Izvor: MN PRESS

Nakon dvije sezone koje su u Evropi proveli u takmičenjima koje organizuje FIBA, ekipa London Lajons će se naredne sezone takmičiti u Evrokupu. Oni su dobili pozivnicu u to takmičenje kako bi se širila košarkaška mapa Evrope, a pojačanja tima za narednu sezonu moraju biti u skladu sa takmičenjem u kojem igraju.

Zato ne čudi što je danas odjeknula trnasfer bomba u Londonu, ali ovog puta nije u pitanju fudbalski transfer. London Lajonsi su obezbijedili potpis Koste Kufosa (33), iskusnog grčkog centra koji u ekipu donosi iskustvo sa NBA i evroligaških parketa.

Možda će vas zanimati

Kufos je svojevremeno bio 23. pik na draftu 2008. godine i sa te pozicije ga je uzela Juta, za koju je i debitovao u najjačoj ligi na svijetu. Uslijedili su Minesota, Denver, Memfis i Sakramento, prije nego što se Kufos vratio u Evropu gdje je počeo da igra za timove u Evroligi. Prvo je nosio dres CSKA iz Moskve, zatim Olimpijakosa, a tokom 2021. godine se kratko vratio u SAD i igrao Razvojnu ligu.

Sada će po prvi put u karijeri nastupati u Evrokupu, a nema sumnje da će njegovo iskustvo biti jedan od najjačih aduta ekipe iz Londona u ovom takmičenju. Tim koji će predstavljati Veliku Britaniju u narednoj sezoni još nije kompletiran, ali je već sada jasno da će im biti veoma teško da dovedu još neka ovako zvučna imena!

Prethodne sezone tim iz Londona se takmičio u FIBA Evroka kupu, a u grupnoj fazi tog takmičenja završio je na posljednjoj poziciji, sa učinkom od samo jedne pobjede i pet poraza.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC