• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potres u evropskoj košarci - NBA pravi novo takmičenje: Evroliga sa 24 tima, Netfliks, uloga za Bodirogu i jedan uslov!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

NBA liga planira da se umiješa u odnos između FIBA i Evrolige i već su postavljene neke zanimljive ideje.

 NBA-liga-menja-Evroligu-i-Evrokup Izvor: Profimedia

Spremaju se velike promjene u evropskoj košarci. NBA liga je odlučila da se umiješa, da riješi goruće probleme u odnosu Evroliga/FIBA i da napravi takmičenja koja bi odgovarala svim stranama i reprezentacijama! Tako bi ukratko mogao da se shvati tekst poznatog grčkog portala "SDNA".

Prema informacijama koje stižu iz Grčke spremaju se veliki potresi, o čemu će mnogo više da se priča na sastanku između dioničara Evrolige u srijedu na kome bi trebalo da se izabere i nasljednik Đordija Bertomeua, spominje se da bi to mogao da bude Dejan Bodiroga.

Dok se to čeka, ovo su detalji svih promjena koje bi trebalo da se dogode. U razgovorima učestvuje ni manje ni više nego drugi čovjek NBA lige Mark Tejtum, zamjenik komesara najjače košarkaške lige na svijetu Adama Silvera. Taj detalj možda i najbolje govori o tome koliko je sve ozbiljno.

"NBA liga je već pokrenula takmičenje u Africi i vidi Evropu kao regiju punu potencijala. Uostalom, iz Evrope su došli igrači poput Luke Dončića, Nikole Jokića, Janisa Adetokumba i mnogih drugih. Zbog toga žele maksimalno sve to da iskoriste. Prvi uslov ka tom cilju je smirivanje 'rata' između Evrolige i FIBA, odnosno postizanje dogovora po kom se mečevi reprezentacije ne bi igrali u vrijeme evroligaških mečeva kako bi oni najbolji mogli da budu dio nacionalnih timova. To je glavni uslov koji je stigao iz NBA", piše u tekstu.

Izvor: Profimedia

Ukoliko se to ispuni, slijede planovi za proširenje Evrolige.

"Spremna je rekonstrukcija svega. Ideja je da se Evrokup spoji sa Ligom šampiona i da to takmičenje organizuje FIBA. U isto vrijeme cilj je da se Evroliga proširi na 24 kluba, što daje zagarantovanih 46 mečeva za sve učesnike. Po sadašnjim pravilima u elitu je ulazio šampion Evrokupa i eventualno finalista, sada je ideja da se taj broj sa dva proširi na šest. Na taj način bi FIBA dala veći značaj nacionalnim šampionatima", stoji u objašnjenju.

Treći korak - uključivanje "Netfliksa". U sve ovo bi mogla da bude uključena i dobro poznata platforma korisnicima širom svijeta...

"Onlajn platforma 'Netfliks' bi sve to mogla da prenosi. NBA liga već planira da tu organizuje prenose mečeva iz Razvojne lige, iz Afrike, a u to bi bila uključena i Evroliga, sve kako bi se proširilo tržište i kako bi i korisnici u Americi mogli da gledaju evropsku košarku. Cijeli ovaj projekat bi mogao da započne već u srijedu na sastanku dioničara na kom će biti smijenjen Bertomeu. Favorit za njegovo mjesto je Bodiroga", zaključuje se u tekstu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC