• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj Alimpijevićeve bajke, Teodosić osvojio Evrokup: Podigao trofej i vratio se u Evroligu poslije pet godina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Italijanski velikan je opet među najboljima!

 Virtus-pobedio-Bursu-u-finalu-i-osvojio-Evrokup-Milos-Teodosic-MVP Izvor: Profimedia

Košarkaši Virtusa pobijedili su Bursu u finalu Evrokupa i vratili italijanskog velikana u Evroligu poslije 14 godina!

Na čelu sa sjajnim Milošem Teodosićem, koji je postigao 21 poen, tim Etorea Mesine ostvario je cilj i ponovo postao dio elite. Dvostruki šampion Evrope proslavio je uspjeh u svojoj dvorani i pred svojim navijačima, koji su jedva zadržavani da ne ulete na teren pred ceremoniju dodjele pehara.

Sa druge strane, tim Dušana Alimpijevića rušio je favorite kroz plej-of, pobjeđivao u gostima Partizan, Cedevitu Olimpiju i Andoru, ali u finalu nije imao odgovor za agresivnu igru Italijana. Uz konstantne probleme sa ličnim greškama, tim srpskog stručnjaka borio se u svom stilu kroz čitavih 40 minuta, ali je ovo ipak bilo veče u kojem Teo nije dozvolio iznenađenje.

Srpski plejmejker vratio se u Evroligu poslije pet godina, jer je u njoj nastupao do 2017, kada je otišao u NBA, a nakon toga je od 2019. pokušavao da ostvari ovaj uspjeh sa Virtusom. I uspio je!

"Nisam razočaran, srećan sam i blagosloven što mogu da radim sa ovakvim igračima. Borili smo se, teško je bilo igrati. Čestitam svima u organizaciji Virtusa i želim im sreću u Evroligi sljedeće sezone, zaslužili su to", rekao je poslije utakmice Alimpijević.

Uz Tea, ogroman doprinos trijumfu Virtusa dali su i Kajl Vims i Mam Žaite sap o 13 poena, Džakar Simpson ubacio je 11, a Marko Belineli 12. Tim iz Bolonje prošao je i ove sezone kroz velike turbulencije, teške povrede, ali je na kraju ipak opravdao ulogu favorita u finalu i podigao još jedan evropski trofej u bogatoj klupskoj kolekciji.

Sa druge strane, Bursa i Alimpijević imaju samo razloge da budu ponosni na kraju evropske sezone u kojoj je bivši šef struke Zvezde proglašen za najboljeg trenera takmičenja. Njegov tim sada će se okrenuti plej-ofu turskog prvenstva, u kojem će igrati protiv Fenerbahčea Aleksandra Saše Đorđevića, koji je postavio temelje ovog tima Virtusa u prethodnim sezonama i sa njim postao prvak Italije prošlog proljeća.

Teodosić je od starta osnov tog projekta Italijana i ove večeri je zaokružio njegovu najvažniju fazu - povratak u najjače takmičenje Evrope.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC