• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko poslije Teodosića? Zna se prva opcija, dvojica mogu da pomognu, ali tu je i Jokić!

Autor Haris Krhalić

Počinje nova era reprezentacije Srbije, era u kojoj više nema kapitena Miloša Teodosića. Sada neki novi momci moraju da "povuku" na poziciji pleja!

 Ko će mijenjati Teodosića u reprezentaciji Srbije Izvor: MNPRESS

Reprezentacija Srbije u košarci je sada glavna tema! Nakon precrtavanja sa spiska Miloša Teodosića i povrede Alekse Avramovića koja mu je ugrozila nastup na Eurobasketu, spisak Svetislava Pešića je dodatno skraćen.

Iako to skraćenje nije zvanično objavljeno, pjesma dosadašnjeg kapitena Srbije sa svojim saigračima se tumači kao i definitivni kraj velike reprezentativne karijere čovjeka koji je bio sinonim za nacionalni tim Srbije.

Osim pitanja ko će sada preuzeti kapitensku traku ipak najnovija dešavanja oko nacionalnog tima dodaju i još jedan znak pitanja. Ko će igrati pleja u reprezentaciji Srbije?

ZNA SE PRVA OPCIJA!

Vasilije Micić je u prethodnih nekoliko sezona postao najbolji plejmejker Evrolige, a sada se čeka njegov iskorak u NBA, ali i iskorak u nacionalnom timu.

Dvostruki šampion Evrolige, dvostruki MVP finala Evrolige i najbolji igrač regularnog dijela elitnog evropskog takmičenja za sezonu 2020/21 sa nacionalnim timom za sada ima osvojenu bronzu na Eurobasketu u Turskoj 2017. godine.

Tada je izostao Miloš Teodosić zbog povrede i Micić i Stefan Jović su bili plejmejkerski par. Ipak, sada se očekuje da Micić bude ne samo prvi plej nego i lider tima i da pruži partije slične onima u Efesu.

ZNAK PITANJA!

Aleksa Avramović se povrijedio na treningu, o čemu se sada zvanično oglasio i Košarkaški savez Srbije. Iako je prvobitna informacija koja je dospjela do javnosti bila da ga čeka pauza od dva mjeseca, KSS o tome ništa nije rekao.

Napisano je da je njegov oporavak "pod kontrolom medicinskog tima", ali ništa više od toga. Ostaje da se vidi kakvo je stanje i da li će bek Partizana moći da pomogne na Eurobasketu, ali ipak djeluje da su šanse za to male.

KO JOŠ MOŽE DA KREIRA?

Izvor: MN PRESS

Sa spiska od 22 igrača koji nam je prethodni put izdiktirao Svetislav Pešić nema više "čistih" plejeva osim Vasilija Micića, ali dva igrača itekako znaju da se snađu na tom mjestu.

U pitanju su Nemanja Nedović i Ognjen Jaramaz. Obojica su brzi, sjajni u kontri i prodoru, a iako primarno igraju na poziciji beka znaju da kreiraju, postave pik i prenesu loptu.

Kao što je na nekim prethodnim takmičenjima nekada lopta išla u ruke Bogdanu Bogdanoviću, sada će vjerovatno Nedović i Jaramaz "odmarati" Micića na mjestu organizatora igre.

TU SU I VISOKI!

Ne treba zaboraviti da Srbija na spisku kandidata za Eurobasket ima i dva visoka igrača koja posjeduju sjajne organizatorske sposobnosti. Dejan Davidovac je zapravo u Crvenoj zvezdi uspeo da se probije kada je u Evroligi kod Dušana Alimpijevića igrao kao plejmejker!

Ovaj 203 centimetra visoki univerzalac pokriva bukvalno sve pozicije od "jedan" do "pet", a sada bi upravo to što je dobar kreator moglo da mu obezbijedi mjesto u avionu za Češku.

Naravno, mora se pomenuti i Nikola Jokić. Iako nominalno centar, on u Denveru provodi najviše vremena sa loptom u rukama, a u prošle četiri sezone ima više od sedam asistencija po meču u NBA.

Ne treba puno govoriti o kvalitetima čovjeka koji je dvostruki MVP NBA lige, a u sadašnjoj situaciji bi poslije odlaska Miloša Teodosića iz tima i u slučaju da povreda odvoji Avramovića od reprezentacije sve to moglo da vodi ka tome da Nikola Jokić postane plejmejker nacionalnog tima.

Daleko je Eurobasket, prije toga čekamo i mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a poslije povrede Avramovića navijači Srbije se nadaju samo jednom - da svi reprezentativci ostanu zdravi do 1. septembra.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC