• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragić prevario hrvatskog Amerikanca: Slovenac iskoristio trik, Smit nije to očekivao (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Goran Dragić još jednom je pokazao klasu, maestralan potez na meču protiv Hrvata.

 Goran Dragić prevario Džejlena Smita Izvor: Profimedia

Slovenija je pobijedila Hrvatsku u prijateljskom meču (94:88), a susret je obilježio Goran Dragić. Ne samo zbog 19 ubačenih poena i fantastične igre u druogm poluvremenu, već zbog jednog poteza koji je postao hit.

Prilikom izvođenja auta ispod koša protivnika iskusni plejmejker je primijetio da je naturalizovani hrvatski reprezentativac Džejlen Smit okrenuo leđa i to je iskoristio. Loptu je odbio od njega i postigao lake poene, Smit nije stigao da shvati šta se dešava dok nije bilo prekasno.

Hrvati su bili bolji sve do početka treće dionice, tada su imali i maksimalnih "+9" (41:50). Onda je Dragić napravio šou. Dao je 14 od svojih 19 poena u drugom dijelu i režirao preokret. Luku Dončiać je stigao umor pa je igrao 22 minuta i dao 10 poena, uz 6 asistencija i 5 skokova, najefikasniji u slovenačkom timu bio je saigrač Nikole Jokića iz Denvera Vlatko Čančar (21, 9sk). Na drugoj strani su se istakli Dario Šarić (18, 6sk) i Bojan Bogdanović (15, 6as).

Podsjetimo, Smit je dobio hrvatsko državljanstvo poslije odluke Saveza da razriješi dužnosti Dina Rađu. Legendarni košarkaš je više puta isticao da neće dozvoliti da neko drugi igra za nacionalni tim, pa su tako odlučili njega da smijene i da u ekipu dovedu Džejlena Smita. On će biti dio reprezentacije na predstojećem Eurobasketu.

Hrvatska je u grupi C sa selekcijama Italije, Grčke, Ukrajine, Velike Britanije i Estonije, dok su Slovenci u grupi B sa Francuskom, Litvanijom, Njemačkom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom. Reprezentacija Srbije je u grupi D sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC