• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije sve gotovo, sljedeća utakmica je najvažnija! Bogdan Bogdanović vjeruje u Srbiju: Sa Jokićem smo svi 50 odsto bolji!

Autor Dragan Šutvić

Srpski as nažalost ovog ljeta nije član reprezentacije, ali je svakodnevno uz "orlove". U petak ujutru je na svom košarkaško kampu na Kalemegdanu govorio o nacionalnom timu, Eurobasketu, sljedećoj - jako važnoj utakmici.

 bogdan bogdanović o reprezentaciji srbije  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Bogdan Bogdanović okupio je po šesti put najtalentovaniju djecu iz Srbije na svom kampu. Ove godine je na terenima Partizana na Kalemegdanu djeci pokazivao osnove igre pod obručima uz druženje i mnoge druge zanimljivosti. Pored svega toga izdvojio je vrijeme da razgovara sa novinarima. Bilo je dosta interesantnih tema, prije svih reprezentacija Srbije, predstojeći Eurobasket, Partizan i još mnogo toga…

“Naša ideja je da kamp izgleda što bolje i da priključimo što više djece iz Srbije i ostalih prostora i da na neki način vratimo košarci za ono što nam je dala. Znam koliko djeci znači da upoznaju svog idola ili nekoga koga su gledali na televiziji, da je to za njih susret sa realnošću. Ove godine se vraćamo osnovama, vidim koliko su i oni srećni kada vide koliko nešto izgleda jednostavno poslije toliko ponavljanja”, počeo je Bogdan razgovor sa analizom kampa koji podržava kompanija “Adidas” od kojeg će djeca dobiti sportsku opremu.

Srbija je u petak uveče pobijedila Grčku, a na utakmici je bio i Bogdan koji je pružio podršku saigračima. Bio je oduševljen zbog načina na koji je srpski tim odigrao.

“Naš napad je nevjerovatan, posebno sa Jokićem koji dominira u svakom pogledu. Udvajaju ga stalno, on lako pronalazi saigrače. Oko njega smo svi bolji za 50 odsto. Šutevi će ulaziti, moramo da popravimo igru u tranziciji. Slijedi meč sa Turskom koji je po mojoj nekoj matematici najvažniji. Oni su mlad tim koji igra brzo, posebno kod kuće. Mi igramo bolje pod pritiskom, ekipa se zbliži, dobro je da postoji ta presija. Ne treba da se misli da je sve gotovo zato što smo dobili Grke. Žao mi je što smo najvjerovatnije izgubili Vasu za meč sa Turcima, ali su igrači pokazali da su spremni, Jaramaz je bio odličan i svaka mu čast na tome.”

Pogledajte

01:12
Bogdanović o Jokiću
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Slijedi Eurobasket na kom je Srbija jedan od favorita za medalju. Bogdan se nada da će saigrači uspjeti da stignu do odličja, svi vjeruju u zlato… “Zaista vjerujem u ove momke, ovo je sličan tim kao što je bio na Svjetskom prvenstvu. Postoji sjajna hemija u timu, publika uživa u lijepoj košarci i potezima, sve to kreće od Joke. Mi smo jedni od favorita za medalju, nadam se da smo zaslužili to zlato. Ipak, teško je prognozirati. Ima tu mnogo odličnih timova, biće veoma teško.”

Na kraju je pričao o Partizanu i Crvenoj zvezdi. Oba srpska tima biće dio Evrolige. Gledaće cijeli svijet duel “vječitih” u elitnom takmičenju.

“Ponikao sam u Partizanu i gledam to sa velikom strašću i ljubavlju, drago mi je što se vratio u Evroligu. Drago mi je što su oba tima u Evroligi, znači to mnogo za srpsku košarku. Derbi će ponovo biti pravi, jak, bez favorita. Obe ekipe su se pojačale, Partizan je zadržao kostur tima, doveo pojačanja, biće lijepo i interesantno”, zaključio je Bogdanović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC