• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mi smo autsajderi u životu, a ne samo protiv Srbije!" Holanđani imaju poruku za "orlove" - vi nas tjerate na to!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Holandije Mateo Buskalja oglasio se pred meč sa Srbijom i istakao da mu je jasno kakve su uloge oba tima u ovom susretu. /Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

 Selektor-Holandije-kaze-da-su-autsajderi-protiv-Srbije Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbija počinje svoje takmičenje na Eurobasketu duelom sa Holandijom, timom koji je sastavljen od igrača kojima će ovaj meč biti vjerovatno ubjedljivo najbitniji u njihovim karijerama. I dok je kapiten Vorti De Jong pred srpskim novinarima pričao o tome kako je Holandija favorit, selektor Mauricio Buskalja je priznao da Holandija nije zemlja košarke. 

Ipak iako je njegov tim autsajder i iako niko ne očekuje ništa od njih na ovom prvenstvu, ovo je prilika za njih da se dokažu i da nastave put koji je sa njim kao selektorom krenuo prije jedne decenije. 

"Možda i nismo zemlja košarke, ali mi sada u finalnoj fazi želimo da budemo najbolji mogući. Sada dolazi kraj jednog dugog putovanja koje traje tri godine. Jako smo ponosni i ovo će za nas biti teška utakmica, želimo da igramo najbolje moguće jer je ovo istorijski meč za naš tim. Spremni smo da se borimo i uživamo u ovom momentu", rekao je selektor Mauricio Buskalja.

Srpske novinare je zanimalo kako je ekipi koja je autsajder u meču sa sastavom Srbije punim zvijezda, a selektor od tog epiteta nije bježao. Otkako je preuzeo ovaj tim uvijek je bio autsajder. 

"Mi smo autsajderi u životu, ne samo sutra. Moramo uvijek tako da igramo. Sve mora da bude savršeno, a ovaj nevjerovatan tim Srbije nas tjera da to uradimo. Lopta je jedna, igra se pet na pet, četrdeset minuta i pokušavaćemo da se u svakoj sekundi takmičimo. Uživaćemo svake sekunde u pozitivnom pritisku jer je ovo jako bitno za našu košarku, za naredne mečeve i naredne turnire. Na terenu želemo da budemo uvijek isti, da stvorimo svoj stil", naglasio je on.

Na pitanje novinara MONDA da li je dodatno važno za tim da je u sastavu iskusni plejmejker Šarlon Klof koji ima iskustvo igranja u ABA ligi, rekao je:

"Imamo igrača kao Šarlon koji je igrao u veoma jakom takmičenju i mislim da je lijepa strana košarke tošto su svi različtii, a ja vidim da imamo veliku motivaciju da se pokažemo i da prikažemo naš stil igre", završio je Buskalja. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC