• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medalje idu Srbiji, Sloveniji i još jednoj zemlji - nije Grčka! Petrović ne vjeruje u Janisa

Autor Dragan Šutvić

Aco Petrović iznio je procjenu ko će osvojiti odličja na Eurobasketu. Srbija je u tom društvu, a nisu Grčka i još jedan bivši prvak Evrope.

 aco petrović ne vjeruje u grčku  Izvor: MN PRESS

Srbija je počela učešće na Evropskom prvenstvu u Češkoj, utakmicom protiv Holandije. Tim susretom biće završeno prvo kolo Eurobasketa, a hrvatski stručnjak Aleksandar Aco Petrović dao je već procjenu konačnog plasmana. Prema njegovom mišljenju, "orlovi" su u top 3 favorita na turniru, a u tom društvu nema ekipe koju neki unaprijed vide i na tronu.

Možda će vas zanimati

"Nakon odgledanih gotovo svih utakmica, uvjeren sam da će se medalje deliti između Srbije, Slovenije i Njemačke. Grčka ni Francuska nisu u tom rangu", napisao je Petrović na svom Tviter profilu i tako unaprijed "otpisao" šanse dvostrukog MVP-a NBA lige, Janisa Adetokumba. Vjerovatno i pod utiskom utakmice Grčka - Hrvatska, u kojoj je reprezentacija njegove zemlje umalo pobijedila nakon što se vratila sa ogromnog minusa.

Za razliku od Grčke, koja je ipak pobijedila, Francuska se takođe namučila na "otvaranju" turnira i glatko je poražena u susretu protiv Njemačke 76:63. Johanes Timan, Maodo Lo i Nils Gifaj vodili su domaćina Eurobasketa do ubjedljivog trijumfa i još jednom su pokazali moć ekipe, koja je uoči Evropskog prvenstva kod kuće razbila Sloveniju u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Francuzi su prije devet godina postali prvaci Evrope u Sloveniji, Grci su to uradili 2005. u Beogradu, a iako su i sada na turniru sa asovima, Petrović ne vjeruje u njih.

Doduše, ova dva tima ne mogu se staviti u isti koš, jer je i selektor Svetislav Pešić poslije avgustovske utakmice u Štark areni rekao da je Grčka najbolji tim u Evropi. Uostalom, tu su Janis Adetokumbo, Kostas Slukas, Nik Kalates, tu je i trener Dimitris Itudis... Za Petrovića je to ipak nedovoljno.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC