• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anketa iznenadila - Srbija neće osvojiti zlato! Čak tri reprezentacije su ispred Pešićevih "orlova"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novinari su glasali i prema njihovom mišljenju srpski tim je tek četvrti favorit.

 Srbija-cetvrti-favorit-na-Eurobasketu-2022-prema-anketi-novinara Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije su četvrti favoriti za osvajanje Eurobasketa. U anketi novinara izabranici Svetislava Pešića nisu se našli na nekom od prva tri mjesta, već je za njih glasalo 12,7 odsto predstavnika medija. Ispred "orlova" nalaze se tri selekcije i njima se daje mnogo više šansi da dođu do zlata.

Prema mišljenju predstavnika "sedme sile" glavni favoriti za najsjajnije odličje su Slovenija i Francuska. Te dvije selekcije dobile su najviše glasova i dijele prvo mjesto - po 30,4 odsto. Iza njih je Grčka sa 15,2 procenta glasova, pa onda Srbija. Litvanija i Španija dobili su po 3,8 odsto glasova.

Prema objašnjenju na zvaničnom sajtu FIBA novinari su imali rok da podnesu svoje odgovore do 22. avgusta. Tako da su glasali prije utakmica koje je Srbija dobila protiv selekcija Grčke i Turske u kvalifikacijama za Mundobasket.Bilo je nekoliko pitanja u anketi, jedno od njih bilo je i ko će se naći na podijumu na kraju. Najviše šanse dali su Sloveniji (74,7 odsto), iza je Francuska (62 odsto), a onda Srbija za koju je gasalo 55,7 odsto novinara. Iza "orlova" su Grčka (48,1), Španija (26,6), Litvanija (12,7) i Njemačka (6,3 odsto).

Izvor: FIBA

Za najboljeg mladog igrača favorit je Franc Vagner (Njemačka) sa 14 odsto, prate ga Rokas Jokubaitis (8,9) i Alperin Šengun i Deni Avdija (pod 7,6 odsto), tu je i Jam Madar (3,8), dok je 2,5 odsto glasova dobio Nikola Jović. Novi košarkaš Majamija nije dobio dozvolu svog NBA kluba, tako da nije bio u konkurenciji za konačan spisak selektora Pešića.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC