• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić ljut zbog suđenja na Eurobasketu - ne razumijem kriterijum! Centar BiH nezadovoljan: Teško je navići na ovo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Centar reprezentacije BiH bio je nezadovoljan zbog suđenja na Eurobasketu.

 Jusuf-Nurkic-nezadovoljan-sudjenjem-na-Eurobasketu Izvor: YouTube/Sportklub

Poslije dva kola na Eurobasketu Bosna i Hercegovina ima pobjedu i poraz. Savladala je Mađarsku, pa izgubila od Njemačke (92:82) u grupi B u Kelnu. Po završetku meča sa domaćinom grupe u kom je ispustila dvocifreno vođstvo bilo je žalbi na suđenje.

Centar i glavni igrač tima Jusuf Nurkić bio je vidno nezadovoljan načinom na koji arbitri dosuđuju faulove na turniru. Posebno na utakmici protiv Njemačke. Nije jedini, pošto se dosta timova žali na to, čak je i Nikola Jokić imao žustru raspravu sa arbitrima u duelu sa Holandijom zbog čega je dobio i tehničku.

"Razlika postoji, previše je drugačijih pravila. Ne volim da pravim izgovore, jer je za mene ova utakmica završena, ali moram da kažem da je kriterijum malo čudan, šta oni vide kao faul, šta ne. Teško je navići se na to iz igračkog ugla. Razumijem da su oni domaćini, samo kažem. Otišli smo u deficit u trećoj četvrtini, potrošili dosta energije da se vratimo, malo nam je falilo i idemo dalje. Ima još mnogo utakmica da se igra", rekao je Nurkić.

Na ovom susretu njegov tim šutirao je veoma loše za tri poena i upravo to vidi kao jedan od glavnih razloga poraza. Uvjeren je da bi rezultat bio drugačiji da je saigrače bolje služio šut sa distance. Vjeruje da se tako nešto neće ponoviti u nastavku takmičenja.

"Trojke nikada više nećemo šutirati 6 od 24. Imamo odlične šutere, možda su malo izgorjeli u želji. Za ovo trenirate cijele godine u klubovima. Da igrate na Evropskom ili Svjetskom prvenstvu, ovo je za njih najveći događaj. Nema nikakvih problema u timu sa atmosferom i motivacijom."

Slijedi regionalni derbi u narednom kolu. Igraće protiv Slovenije već u nedjelju od 17.45 časova. Upravo je pred taj meč dobio pitanje na koje cijeli košarkaški svijet traži odgovor - Kako zaustaviti Luku Dončića?

"Fenomenalne igrače ne možete da zaustavite. Imamo igrače koji mogu da pokriju više pozicija, mijenjaćemo dosta igrača na Luki. Nije on tu jedini, tu su Dragić, Prepelič, Murić. To je selekcija koja brani titulu šampiona Evrope i imamo respekt prema njima, ali možemo da igramo i protiv njih i protiv bilo kog tima. Pokazali smo to i protiv Francuske i Njemačke. Imamo predispozicije da se takmičimo sa svima", zaključio je Nurkić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC