• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajna vijest - Pešić dobija veliko pojačanje: Na Eurobasket stiže najbolji centar u Evropi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Od nedjelje bi reprezentacija Srbije trebalo da bude kompletna. /Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

 Nikola Milutinov stiže na Eurobasket 2022 Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije je u prva dva kola Eurobasketa na raspolaganju imala igrača manje. To je odluka koju je selektor Svetislav Pešić donio uoči puta u Prag (1. septembar), pošto je Nikola Milutinov imao virozu. Kako to nije problem koji bi bio nepremostiv da nastupi na turniru, odlučeno je da ostane u Beogradu dok se potpuno ne oporavi, a dobra vijest je da oporavak nije trajao duže nego što se očekivalo.

Prije nego što je srpska ekspedicija poletjela u Češku procjena je bila da će Milutinov stići za vikend, a Pešić je u razgovoru sa srpskim novinarima nakon druge pobjede na prvenstvu potvrdio da će tako i biti.

Možda će vas zanimati

"Pa trebalo bi da doputuje Milutinov. On je super, dobro je...", kratko je poručio Svetislav Pešić koji je sigurno odahnuo nakon dobrih vijesti medicinskog tima, pošto će Srbija svakako biti drastično jača kada se najbolji srpski centar pojavi i ponudi pomoć srpskoj reprezentaciji u reketu.

U prva dva meča na mjestu centra igrali su Nikola Jokić i vrlo dobri Dušan Ristić koji je koristio svaki minut, ali je jasno da je Milutinov ipak drugi centar reprezentacije, poslije još jedne odlične sezone u dresu CSKA Moskve.

Koliko je značajan za tim najbolje je pokazao u mečevima kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke i Turske, a pošto se znalo desiti da u prva dva meča Eurobasketa "orlovi" imaju blagih problema sa kontrolom skoka - možemo samo da se nadamo da će se što prije vratiti u ritam i da će im pomoći da zauzmu prvo mjesto u grupi. Nisu daleko od tog cilja pošto su i protivnici odigrali "šareno" do sada, a za Srbiju slijedi pauza u nedjelju.

Upravo tada će se Milutinov pojaviti u hotelu reprezentacije, a vidjećemo da li će biti na raspolaganju već u ponedjeljak protiv Finske, u kako kaže Vasilije Micić - vjerovatno i najtežoj utakmici grupne faze.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC