• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Intervju: Biser holandske košarke na Eurobasketu propričao srpski! Kad promaši izleti naša psovka zbog Hrvata i Bosanca!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ušunjali smo se na trening Holandije i čuli - psovke na srpskom! Morali smo da priđemo i da vidimo o čemu se radi! /Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

 Košarkašk Holandije psuje na srpskom Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Holandija do sada nikoga nije pobijedila na ovom Eurobasketu, ali mnoge je iznenadila! Tim u kome malo koga znaju i oni najbolji poznavaoci košarke uspio je da namuči mnoge ekipe i ni protiv koga se nije obrukao. Protiv Srbije na startu je "pukla stotka", ali su onda protiv Izraela, Češke i Poljske izgubili sa manje od 10 poena razlike. 

Ušunjao sam se na jedan trening Holandije da vidim kako izgleda rad tima koji je vodio cijeli meč protiv favorizovanih ekipa Poljske i Izraela i tu čuo - srpski jezik! Mladi plejmejker Kej van der Vurst, 21-godišnji organizator igre koji je najveća nada ekipe sočno je psovao na čistom srpskom svaki put kad bih promašio! Tu se krila priča! 

"Moj saigrač i kapiten je Srbin Dušan Đorđević, trener u Ostendeu Dario Đerđa je Hrvat, a najbolji drug mi je Bosanac koji igra za Belgiju Haris Bratanović i pokupio sam neke riječi. Te riječi koristim na dnevnoj bazi", rekao je Van der Vurst na početku razgovora za MONDO. 

Pogledajte

02:47
Kej van der Vurst
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Ovaj momak je protiv Srbije igrao 22 minuta, za to vrijeme je upisao 11 poena i četiri asistencije i pokazao se u odličnom svjetlu protiv Vase Micića i Ognjena Jaramaza. A za te dobre poteze i te kako je zaslužan srpski veteran Dušan Đorđević, pejmejker i kapiten koji je već sada živa legenda Ostendea.

"On je tu već 12 sezona i lider je i na terenu i van njega. Nisam se čuo sa njim pred meč, ali smo razgovarali tokom cijelog ljeta, pomagao mi je na daljinu savjetima. Mnogo toga me je naučio i jako sam mu zahvalan, kao i treneru Đerđi koji mi je dao priliku i pomaže mi svakog dana", otkrio nam je plej Ostendea i najveća nada holandske košarke. 

On ističe da je balkanski mentalitet u košarci pobjednički i da je to ono što nedostaje Holanđanima. Holandska javnost je bila zadovoljna partijama njegovog tima, čak i ako su poraženi svaki put, dok ističe da u Srbiji javnost kritikuje nacionalni tim i kada pobijedi sa velikom razlikom!

"Sa njima je uvijek teško, nije lako, svaki dan te forsiraju i nikada nisu zadovoljni. To je ključ vašeg uspjeha."

Redovno dolazi u Srbiju i planira da se vrati, a i naredne sezone kapiten će mu biti Srbin!

"Bio sam dva puta u Beogradu, jednom u Bosni i Hercegovini, nekoliko puta u Hrvatskoj tako da sam dosta puta posjetio Balkan. Za mene je to sve isto, ali jako je lijepo. Potpuno je drugačije od kulture iz koje mi dolazimo", iskren je on. 

Pitali smo ga da nam kaže koje srpske riječi koristi, ali nije bio baš rad...

"Ne smijem da vam kažem! Znam da kažem "kako si", "šta radiš", a onda su sve ostalo psovke!", rekao nam je Kej van der Vurst, a na pitanje zašto je upamtio baš psovke kaže:

"Mislim da je to zato što ih po cijeli dan slušamo i onda odjednom krenemo da ih koristimo i mi u svakodnevnom životu", rekao je plej Holandije. 

Nedavno se ponovo pojavila informacija da je i legendarni Kobi Brajant na treninzima psovao na srpskom, tako da - izgleda da morate znati srpski bar malo da biste bili lider tima!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC