• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović promašio bacanje, pa se oglasio: "Ma htio sam ja..."

Autor Dragan Šutvić

Selekcija Hrvatske je pobjedom nad Ukrajinom stigla do trećeg mjesta u grupi, a jedan potez Bojana Bogdanovića je izazvao mnogo polemika.

 bogdan bogdanović o promašenom bacanju protiv ukrajine  Izvor: Profimedia

Košarkaši Hrvatske savladali su Ukrajinu 90:85 u posljednjem kolu grupne faze Eurobasketa i tako izbjegli meč osmine finala protiv Srbije, i učinili svoj put u nokaut fazi nešto lakši.

Taj meč obilježio je naizgled namjerni promašaj Bojana Bogdanovića iz slobodnog bacanja u posljednjem minutu meča, koji je odgovarao i Hrvatima i Ukrajincima, a nakon susreta se oglasio i najbolji igrač hrvatske selekcije.

Hrvati su slavili pet poena razlike, što im je bilo dovoljno da završe na trećem mjestu. Da su izgubili, bili bi četvrti i izvjesno je da bi išli na Srbiju u osmini finala. Međutim, i pobjeda od osam i više poena razlike bi Ukrajinu poslala na četvrto mjesto, a Hrvate na drugu poziciju.

Pri rezultatu od sedam poena prednosti za Hrvatsku, Bogdanović je promašio slobodno bacanje, što je, ispostavilo se, bilo dobro po oba tima na terenu. Sada je Bogdanović sve razjasnio.

"Išao sam ja da pogodim koš, ali lopta je ispala van. Bila je teška utakmica. Pustili smo im da se vrate u drugoj četvrtini. Najvažnija je pobjeda da s optimizmom idu u drugi krug. Mi utakmice gubimo tako da griješimo u osnovnim stvarima, koje je lako popraviti. Danas smo bili dobri u defanzivnom skoku. Možemo da igramo bolje", rekao je Bogdanović nakon utakmice za "Sportklub".

Da je Hrvatska završila na drugom jmestu, u osmini finala bi igrali protiv Poljske, što ne bi bilo loše po njih, ali bi u eventualnom četvrtfinalu najvjerovatnije morali da igraju protiv Slovenije. Ovako će kao trećeplasirani u osmini finala najvjerovatnije igrati protiv Finske, a u slučaju eventualne pobjede bi im rival bio bolji iz meča Španija - Litvanija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC