• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska nema sistem, ne izbacujemo igrače! Ispali sa Eurobasketa, a Simon objasnio - "Desilo nam se što nije smjelo!"

Autor Haris Krhalić

Krunoslav Simon, iskusni košarkaš reprezentacije Hrvatske, sumirao je poraz u osmini finala Evropskog prvenstva.

 Simon nakon poraza Hrvatske od Finske Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Košarkaši Hrvatske ispali su sa Eurobasketa, pošto su u osmini finala izgubili od Finske 94:86! Hrvati su u Berlinu doživjeli prenos odmah u prvom meču nakon grupne faze, u susretu u kom je dominirao Lauri Markanen sa 43 ubačena poena.

Hrvatska tako na još jednom velikom takmičenju nije uspjela da ostvari zapaženiji rezultat, a jedan od najboljih igrača ekipe Krunoslav Simon priznao je da su Finci bili bolji u tom susretu.

"Interesantna utakmica, ali tako je ispalo na kraju. Finci su pobijedili, imali su jednog ekstra igrača koji je odigrao izvanredno. To je sport. Znali smo prije meča da nam oni ne leže, da će biti opasna utakmica. U 40 minuta su oni pokazali da su bolja ekipa i ja im čestitam", počeo je Simon koji je rekao da Markanena nikako nisu mogli da zaustave.

"Očito da jeste, dao je 43 poena i on je jedan ekstra igrač. Dogodilo se ono što nije smjelo da nam se dogodi. Odmah od početka utakmice se razigrao, ubacio je neke šuteve i onda je teško zaustaviti ga. Svojim saigračima nemam šta da zamjerim."

Iskusni košarkaš Efesa kaže da ovaj poraz Hrvatske nije kraj svijeta, a potom objašnjava i šta to nedostaje njihovoj selekciji za neki veći rezultat.

Izvor: Profimedia

"Uvijek ima razočaranja kad se ispadne, ali u svom životu i karijeri sam uvijek pokušavao da ne upadam ni u euforije ni depresije. Isprazniš se emocionalno, sigurno, ali sutra je opet drugi dan i treba dići glavu. Fali nam... Nemamo sistem, ne izbacujemo sistemski igrače. Imamo dobru generaciju, nažalost imamo i neke igrače koji nam se preklapaju. Nije vrijeme za ovo pitanje kad se utakmica tek završila, treba hladne glave razmišljati. Prvo ja sam svoju analizu treba da napravim da bih mogao na to da odgovorim."

Imao je i komentar na račun suđenja.

"Ne bih htio da ispadne ad se vadim na sudije, ali ovi momci su nas danas zasluženo izbacili. Ali sudije su ispod svakog nivoa od početka turnira. Šteta je, jer su tu najbolji igrači i Evrope i svijeta, a sudije su za opštinske lige. Ne kažem da su nas krali, samo kažem da su loši. Neće se ništa promijeniti, činjenica je da najbolje sudije u Evropi sude u ULEB-u. Dok se ne riješi taj rat između FIBA i ULEB, sumnjam da će se išta promijeniti", poručio je Krunoslav Simon.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC