• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati bježali od Srbije, pa ih razbili Finci! NBA as im sasuo 43 poena, ništa mu nisu mogli!

Autor Dragan Šutvić

Finska je savladala Hrvatsku na Eurobasketu i prošla u četvrtfinale.

 hrvatska ispala sa eurobasketa  Izvor: Profimedia

Hrvatska je bježala od Srbije, pa je doživjela eliminaciju sa Eurobasketa! Bojan Bogdanović namjerno je promašio penal da bi izbjegli "orlove", a onda im je Lauri Markanen sasuo 40 poena i raspršio snove u Berlinu! Finska je na kraju slavila - 94:86!

Nerješiva enigma za "kockaste" bio je novi igrač Jute. Markanen je briljirao, podatak da je dao 17 od 23 šuta za dva poena, nestvarnih 74 odsto, uz devet skokova i tri asistencije. Imao je pomoć Sasua Salina (17) i Edžona Mahunija (16) i na taj način je stavio tačku na nade Hrvata da bi mogli da naprave iznenađenje na Evrposkom prvenstvu.

Meč je riješen u posljednjem kvartalu kada je Dario Šarić napravio nekoliko neshvatljivih poteza, a Bogdanović je promašio važnu trojku poslije čega je Markanen pogodio za "+10" na dva i po minuta prije kraja (87:77). Bilo je to nedostižno vođstvo.

Finci će tako u borbi za polufinale igrati sa Španijom koja je posle produžetka savladala Litvaniju (102:94). Daleko od toga da su bez šanse i u tom duelu s obzirom na partije koje pružaju i na sjajno raspoloženje prve zvijezde tima. Lauri zaista briljira, posebno u Berlinu... Što se Hrvatske tiče najefikasniji bio je Bogdanović sa 23 poena, Smit je dodao 17, Šarić 12.

Upozoravao je jedan od najboljih košarkaša sa ovih prostora Nikola Plećaš da se kalkulacije ne isplate i da mu se ni malo nije svidio način na koji su Hrvati pobjegli od Srbije. Na neki način je najavio da bi upravo ovo moglo da se dogodi.

"Kad smo mi igrali, uvijek smo bili sigurni da ćemo osvojiti medalju i imali smo visoku poziciju u evropskoj i svjetskoj košarci. Svi su željeli da nas izbjegnu, a kalkulacijama se nismo bavili. Ako u sportu želiš napraviti rezultat, onda uvijek moraš igrati na pobjedu. A ako želiš dobiti mentalitet pobjednika, onda baš u svakoj utakmici moraš igrati punom snagom i tu nema mjesta kalkulacijama i kojom ćeš razlikom dobiti. Zato mi je ta odluka čudna", rekao je Plećaš prije nekoliko dana...

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Bravo kroati....izubiste od košarkaške velesile Finske....hahahaha.....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC