• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo niste vidjeli u prenosu - Italijan tješi srpske košarkaše! Poceko oduševio na Eurobasketu, ovako se poštuje rival

Autor Haris Krhalić

Sjajan potez italijanskog selektora Poceka poslije pobjede protiv Srbije.

 Đanmark Poceko tješio igrače Srbije Izvor: Printscreen/Instagram/pod_obrucem

Snovi Italije o osvajanju medalje traju i dalje, dok Srbija pakuje kofere i vraća se kući sa Eurobasketa. Ponovo je tim "azura" bio koban za "orlove", kako u kvalifikacijama za Olimpijske igre, tako i sada na prvenstvu Evrope. Od sredine treće dionice, pa do kraja niko nije uspio da zaustavi pad ekipe Svetislava Pešića...

Po mnogima ključni momenat meča bilo je isključenje selektora Đanmarka Poceka. Upravo je on napravio pravi šou u Berlinu. U suzama je napustio teren, pozdravio se sa Predrgom Danilovićem, a onda poslije toga slavio sa svojim izabranicima. Koliko poštovanje ima prema srpskom timu pokazuje i jedan detalj koji je isplivao na društvenim mrežama, Italijan je sačekao srpske košarkaše prije odlaska u svlačionicu.

Poceko je bio u tunelu i sačekao je sve srpske igrače i sa svakim se pozdravio, izgrlio i na kratko porazgovarao. Sa svima njima je malo popričao, nešto duže i sa Nikolom Jokićem koji mu je odmah čestitao na pobjedi. To je možda i najbolji pokazatelj poštovanja rivala i fer-pleja. Poslije toga je nastavio slavlje sa igračima, na tom putu je skočio u zagrljaj Janisu Adetokumbu.

Bilo kako bilo, takmičenje za Srbiju je završeno, a poznati su i svi četvrtfinalisti. Italija će igrati sa Francuskom i pobjednik tog okršaja ide na pobjednika okršaja između Sloveije i Poljske. U drugom dijelu žrijeba snage će odmjeriti Njemačka i Grčka odnosno Španija i Finska i ti dueli iz gornjeg dijela kostura na programu su 13. septembra, dok će Luka Dončić, Rudi Gober, Nikolo Meli i ostali iz donjeg dijela igrati 14. septembra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC