• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat otkrio Pocekov najveći trik - Italijan je prevario Srbiju: Selektor namjerno isključen, to je dio njihove taktike!

Autor Haris Krhalić

Đanmarko Poceko je napustio meč u 26. minutu, dok je Srbija imala šest poena prednosti...

 Poceko namjerno isključen Izvor: MN PRESS

Završen je Eurobasket za reprezentaciju Srbije, koja je u osmini finala poražena od Italije. Spektakularnim preokretom u posljednjih petanestak minuta tim Đanmarka Poceka stigao je do mjesta među osam najboljih timova na kontinentu, a temperamentni italijanski stručnjak isključen je prije kraja utakmice.

Klupa italijanskog tima dobila je drugu tehničku grešku sredinom treće dionice, a Poceko je zbog toga morao da napusti halu pri rezultatu 63:57 u korist Srbije. Energični trener ranije je dobio tehničku, a prilikom odlaska srdačno se pozdravljao sa svojim timom, Svetislavom Pešićem, Predragom Danilovićem... Dan kasnije čini se da je sve ovo bio plan Italijana! Pogledajte kako se pozdravljao sa Danilovićem:

Poceko je poznat kao trener koji često dobija isključenja, spektakularne su njegove predstave kada ulazi u teren ili baca sako, a mnogi ga poštuju baš zbog energije koju pokazuje tokom susreta. I redovno mu se dešava da ga sudije udalje sa utakmice, a sinoć je u hodniku hale našao društvo u Janisu Adetokunbu. O taktici Italijana oglasio se i hrvatski košarkaš Miro Bilan, koji je uočio šablon u Pocekovom ponašanju.

Centar koji je sarađivao sa Đanmarkom Pocekom u Dinamo Sasariju zaključio je da je njegov nekadašnji trener osam puta isključen tokom dovogodišnjeg mandata, a da je ekipa uvijek pobjeđivala. Predstava koju Poceko napravi njegovom timu donese novu energiju, a pomoćnik Edoardo Kasalone treba samo da preuzme motivisane igrače i povede ih ka pobijedi. Tako je bilo i sinoć, kada su Poceko i njegov tim oprobanom taktikom ugasili snove o zlatu srpske reprezentacije. Ovako je isključen Poceko:

Pogledajte

00:37
selektor Italije Poceko iskljucen
Izvor: RTS/Printscreen
Izvor: RTS/Printscreen

"Tokom moje dvije sezone u Dinamo Sasariju, Poceko je osam puta isključen a Edoardo Kasalone preuzimao ulogu prvog trenera tokom meča. Njegov rezultat? 8-0", napisao je hrvatski košarkaš Miro Bilan uz čestitke dvojici italijanskih trenera na jednoj od najvećih pobjeda u istoriji njihove reprezentacije. Inače, Đanmarko Poceko je nakon utakmice protiv Srbije pokušao da utješi reprezentativce Srbije, a zatim svojim igračima "poklonio" svoju karticu da se počaste nakon velike pobjede.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC