• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija je košarkaška velesila - podaci to potvrđuju! Svi su ih otpisali, a oni idu po novu medalju na Eurobasketu!

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatni podaci za "crvenu furiju"...

 Uspjesi Španije na Eurobasketima Izvor: MN PRESS

Španija je košarkaška velesila i dokazala je to po ko zna koji put. Stigla je na Eurobasket sa ulogom autsajdera, došla je bez glavnih zvijezda, dala je pasoš Lorencu Braunu, mnogi su je otpisivali. Kako to sada izgleda? Tako što je ponovo u polufinalu Eurobasketa. U prvom četvrtfinalnom susretu savladala je Finsku (100:90).

Podaci o uspjesima španske košarke su zaista fascinantni. Oni su 11. put uzastopno prošli u polufinale Evropskog prvenstva, oni su od 1999. godine stalno su među četiri najbolja tima i od tih 11 polufinala imaju 10 medalja, jedino su 2005. godine bili četvrti. Sada mogu da nastave taj put i da stignu do novog odličja, da li do borbe za zlato ili bronzu, biće poznato poslije duela sa pobjednikom meča Grčke i Njemačke.

Još jedan podatak je za svaku pohvalu. Španija je po 17. put u istoriji u polufinalu prvenstva Evrope. Najbliži pratilac im je reprezentacija bivše Jugoslavije koja je 14 puta u tome uspjela. Izabranici Serđa Skariola nastaviće tako da maštaju o osvajanju nove medalje. Zagarantovana im je borba bar za treće mjesto. Zajedno su proslavili veliki uspjeh, ali ni to nije dugo trajalo, jer su već prebacili fokus na nove obaveze i treninge.

U duelu sa Fincima najefikasniji bio je Vili Eernangomez (27, 5sk), Huančo Ernangomez je dodao 15, Lorenco Braun je imao dabl-dabl (10, 11as), ali su svjetla reflektora završila na najiskusnijem. Rudi Fernandez ima 37 godina i bio je iks faktor tima. Bacao se po parketu za loptu, igrao agresivnu odbranu, nervirao rivale i bio je jedan od najzaslužnijih za novi trijumf Španaca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC