• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adetokumbo izbačen sa utakmice, Grčka ispala sa Eurobasketa! Prvo polufinale se zna - Nijemci gazili u četvrtfinalu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajna igra i ubjedljiva pobjeda njemačke reprezentacije u četvrtfinalu Eurobasketa u Berlinu! U polufinalu će igrati protiv Španije.

 Njemačka pobijedila Grčku i plasirala se u polufinale Eurobasketa 2022 Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Njemačke razbila je Grčku u četvrtfinalu Eurobasketa (107:96) i igraće u polufinalu u petak protiv Španije! Domaćin završnice Eurobasketa nadigrao je i ubjedljivo pobijedio ekipu Janisa Adetokumba, koji je pred posljednjih pet minuta izbačen sa meča zbog dvije nesportske. Nedugo poslije njega, u svlačionicu je zbog tehničkih morao i lider Nijemaca Denis Šruder, ali pri tadašnjem rezultatu (105:83), zaista nije bilo bitno ko će igrati, jer je sve bilo gotovo.

Iako je tim Dimitrisa Itudisa imao bučnu podršku navijača, nije uspio da savlada razigranog i preciznog domaćina, koji je ovo četvrtfinale pretvorio u demonstraciju svoje snage protiv Adetokumba, Kostasa Slukasa, Nika Kalatesa i ostatka tima. Zato će izabranici Gordona  Herberta u petak igrati za finale protiv sjajnih Španaca, koje je Rudi Fernandez rafalom u Mercedes-benz areni uveo među četiri najbolje ekipe na kontinentu. U preostalim četvrtfinalima u srijedu će igrati Francuska - Italija od 17.15 i Slovenija - Poljska od 20.30.

Nijemci su 1993. postali prvaci Evrope pod vođstvom Svetislava Pešića i to je njihov najveći uspjeh na ovom takmičenju. Nakon toga su 2005. na čelu sa fenomenalnim Dirkom Novickim u Beogradu igrali u finalu Eurobasketa i izgubili upravo od Grčke, čiju su aktuelnu reprezentaciju večeras poslali kući. Ove nedjelje, Nijemci će igrati u prvom polufinalu Evropskog prvenstva od tog turnira u Srbiji. U utorak uveče dokazali su da su potpuno spremni za njega, jer su ubacili čak 17 trojki iz 31 pokušaja i potpuno nadskočili rivala (46-32).

  • NJEMAČKA: Gifaj 3, Holac, Lo 3, Obst 19, Šruder 26, Sengfelder, Tajs 13, Timan 10, Vojtman 8, Vagner 19, Vejler-Bab 6, Volfar-Boterman
  • GRČKA: Agravanis 7, J. Adetokumbo 31, K. Adetokumbo, T. Adetokumbo 4, Kalates 2, Dorsi 13, Larencakis 18, Loncis, Papajanis 6, Papanikolau 7, Papapetru, Slukas 8

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC