• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinari pitali lidera Francuske za finale, on odbio da odgovori: To baš neću da vam kažem! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Francuzi medalju imaju, ali sada su jasni - hoće da bude zlatna! Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 Košarkaši Francuske u finalu Eurobasketa 2022 Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Francuska je prvi finalista Eurobasketa nakon što je ekipa Vensana Kolea pregazila Poljsku u polufinalu i pobijedila sa 41 poenom razlike. I dok Poljaci igraju "svoje finale", Vensan Poaje i Francuzi će zaista ići na zlato!

"Bila je dobra utakmica, oni su igrali sjajno protiv Slovenije i znali smo gdje su opasni pa smo sve ovo shvatili ozbiljno i naš posao ovdje nije završen. Mi smo svi ovdje na istom zadatku, odlično se kapiramo, pogađali smo šuteve od samog početka i to nas je dovelo ovdje. Ovo je sigurno jedna od najboljih naših utakmica, imali smo mnogo lakih poena i koristićemo meč da se pripremimo što bolje za sljedeći meč u finalu", rekao je centar Francuske.

Možda će vas zanimati

Kao što je naglasio i Mateuš Ponitka nakon meča, Francuzi su prije svega imali jako dugu rotaciju i zato su uspijevali da budu jako opasni i konstantno dobri. 

"Trudili smo se da svi budu uključeni, momci su ulazili sa klupe i radili sjajan posao. Što se mene tiče, bio sam fokusiran od prvog do posljednjeg minuta. Sada smo u finalu, čeka nas teška utakmica i mi smo ovdje gdje želimo da budemo, vrijedno smo radili i ne moramo da brinemo šta ljudi pričaju, idemo po pobjedu i zlatnu medalju", naglasio je on. 

U napadu Francuske i dalje sve polazi od iskusnog plejmejkera Tome Ertela koji je istakao da tim nije očekivao takvu pobjedu.

"Nismo ovo očekivali, ovakva pobjeda dolazi nakon što je Poljska izbacila Sloveniju. Polufinalistu smo pobijedili 40 razlike, tako da ćemo vidjeti šta će biti večeras u drugom polufinalu". rekao je on, a onda dobio zadatak od novinara da izabere kog bi rivala volio u finalu.

"Srećni smo zbog pobjede, probaćemo da pobijedimo još jedan meč. Neću da kažem koga želim, Njemačka i Španija su dva sjajna tima, mi ćemo dati sve od sebe ma ko nam bio protivnik. Probaćemo opet da pobijedimo, a danas sam srećan zbog svega ipak smo pobijedili 40 razlike. Krucijalno je bilo što smo igrali jaku odbranu od prvog minuta i pokazali da smo bolji zaustavivši im najbolje igrače Slotera i Ponitku", objasnio je on.

Pogledajte

01:44
Thomas Heurtel
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Kratko je meč prokomentarisao i francuski centar Rudi Gober. 

"Ponosan sam na sve momke, apsolutno sve, odigrali smo sjajnu odbranu 40 minuta, ne 36 ili 37 već 40 i konstantno bili sjajni, nije lako uraditi ovo što smo mi uradili", rekao je on. 

Pogledajte

00:54
Rudy Gobert
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC