• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

41 razlike u polufinalu Eurobasketa! Poljaci izbacili Slovence, a onda su počišćeni sa turnira!

Autor Dragan Šutvić

Francuska deklasirala Poljsku u polufinalu Evropskog prvenstva.

 francuska u polufinalu eurobasketa  Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Francuske je prvi finalista Evropskog prvenstva! U polufinalu je deklasirala Poljake rezultatom 95:54 (15:9, 19:9, 30:18, 31:18) i ušla u utakmicu za titulu, u kojoj će igrati protiv pobjednika meča Njemačke i Španije (20.30).

Slovenci će sigurno biti veoma nervozni kada budu čuli ovaj rezultat, jer teško da su imali snage da gledaju nakon što su od Poljske ispali u četvrtfnalu i u tom meču ispustili titulu. Trofej je sada nadohvat ruke "trikolorima", koji su posljednji put osvojili titulu 2013. u Ljubljani.

Poljskoj i njenom harizmatičnom selektoru Igoru Miličiću ostaće utjeha da su ostvarili istorijski rezultat, ali protiv još jednog favorita nisu mogli. Nijedan igrač autsajdera nije dobacio do dvocifrenog broja poena, dok je selektor Francuske Vensan Kole koristio sve igrače, a najviše poena postigli su Geršon Jabusele (22) i Evan Furnije i Eli Okobo (po 10). "Trikolori" su u dominantnom nastupu uspjeli i da sačuvaju energiju za meč odluke, pa će večerašnje polufinale ispratiti u potpunom miru.

U meču protiv Poljske, Francuska je ubacila 15 trojki iz 26 pokušaja i uhvatila čak 40 skokova - skoro duplo više od protivnika (21). "Trikolori" su tako prvo polufinale učinili potpuno izvjesnim i lišili ga uzbudljive borbe, pa se očekuje da druga borba za plasman u finale bude zanimljiva od ove - potpuno neravnopravne.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC