• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska nas je ubila, uništila, ali mi igramo naše finale! Poljaci ne tuguju poslije "minus 41" - na korak su od slave

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selekcija Poljske je izgubila polufinale Eurobasketa sa 41 poenom razlike, ali nije ih briga! Oni svoje finale igraju. Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 Poljska nije imala snage da iznenadi Francusku na Eurobasketu 2022 Izvor: Profimedia/MONDO/Nikola Lalović

Nakon što je u senzacionalno odigranom četvrtfinalu Evrobasketa uspjela da savlada Sloveniju i napravi najveće iznenađenje turnira, Poljska je lako pala u meču sa Francuskom. "Trikolori" su vodili tokom cijelog meča, a već se polovinom treće četvrtine znalo ko ide u finale.

Junak pobjede nad Slovenijom Mateuš Ponitka je poslije impresivnog tripl-dabla u četvrtfinalu sada imao samo sedam poena i po dva skoka i asistencije. Nakon utakmice bio je brutalno iskren.

"Francuska nas je ubila, uništila. Fizički prije svega. Mislim da su se baš, baš dobro spremili. Bili su mnogo bolji. Nismo imali nikakav odgovor za njihovu agresivnost, taktiku... Jednostavno su bili mnogo bolji, to je jedina istina. Nema šta više dodati", odmah je rekao Ponitka.

Francuska je u ovom meču bila mnogo bolji tim, a to je bilo tako prije svega zato što iako su hit prvenstva Evrope nemaju dovoljno igrača koji mogu da odgovore na najvišem nivou. 

"Oni imaju 12 igrača koji mogu da budu glavni igrači u bilo kom timu u Evroligi ili NBA. Mi nemamo nijednog igrača iz Evrolige, pa kada igramo skraćenu rotaciju sa mnogo minuta... Čak i ako nešto ide dobro za nas, oni mogu da promijene koliko hoće igrača – naš umor tako raste, a oni ostaju svježi. Nije lako igrati protiv takvog tima", rekao je on. 

Ipak, dobiće Poljaci priliku za popravni. Prvi su završili svoj meč, a sada ih čeka borba za bronzu sa poraženim iz meča Španije i Njemačke. 

"Prvo moramo da u svlačionici popričamo o svemu. Ovo je i dalje prilika da ispišemo istoriju. Danas smo rekli da imamo dvije utakmice i da moramo da pobijedimo barem jednu, onda ćemo biti u ekstazi. Svi znaju za šta igramo. Mi želimo da u nedjelju još jednom damo sve od sebe i navijačima damo razlog za sreću", naglasio je on.

Selektor Poljske Igor Miličić je praktično ponovio ono što je rekao njegov najbolji igrač. Nije Poljska imala snage za novo iznenađenje. 

"Neću ulaziti u detalje, nismo odgovorili na fizičku igru Francuske koja je igrala na granici kontakta, agresivno na lopti, usmjeravali, sa spejsingom i otvaranjem spolja vrlo brzo dobili su samopouzdanje uz kontre, teške i otvorene šuteve. Bili su bolja ekipa i zasluženo pobijedili", istakao je on.

Pred meč za bronzu je prije svega bitno da njegov tim zaboravi šta se desilo u ovoj utakmici. 

"Mi moramo imati kratku pamet i zaboraviti, imamo naše finale, igramo u nedjelju i završavamo turnir posljednjeg dana što je za nas uspjeh i mi moramo biti ponosni na to. Mi igramo više nego što naš potencijal pokazuje, naš san je da igramo i protiv Francuske i svih ekipa, a danas smo zakazali i ostatak mečeva igrali odlično. Mi smo imali neke otvorene šuteve koje smo promašili, a oni su sve to iskoristili", završio je Miličić. 

Pogledajte

01:56
Igor Miličić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC