• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Napumpano balon, pa on pukne!" Čović o Bodirogi na čelu Evrolige: Dobro naš je čovjek, ali mora da radi po propisima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nebojša Čović oglasio se poslije imenovanja Dejana Bodiroge na mjesto prvog čovjeka Evrolige.

 Nebojsa-Covic-o-Dejanu-Bodirogi-i-Evroligi Izvor: MN PRESS

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga ove nedjelje je zvanično postao prvi čovjek Evrolige čime je okončana dvodecenijska era Đordija Bertomeua, a u prvoj izjavi od imenovanja poručio je da će se truditi da unaprijedi brend i pomogne da košarka u Evropi nastavi da raste. Takođe, već su se iz FIBA oglasili i poručili da su spremni da razgovaraju sa njim kako bi se zakopale "ratne sjekire", a ono što ipak nas najviše zanima je kakav će odnos srpski klubovi imati sa Evroligom?

Dobro je poznato da će u narednoj sezoni Evrolige nastupati dva srpska kluba. Crvena zvezda kao osvajač ABA lige, a Partizan kao tim sa "specijalnom pozivnicom", dok dolazak Dejana Bodiroge mnogima uliva optimizam da će regionalno takmičenje i ubuduće imati otvoren put ka eliti.

O ovoj temi govorio je i prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović koji je u intervjuu za "Sport Klub" izjavio da je Bodiroga "naš čovjek" i da svakako od njega očekuje dobru podršku.

"Dobro je što je na tu funkciju došao naš čovjek. Bodiroga može mnogo da pomogne u okviru formata njegovih ovlašćenja. Ali, ne možemo da pravimo kontraproduktivne stvari. Napumpamo balon, pa on pukne. Taj čovjek jeste naš, ali on mora da radi po propisima. Očekujem da ćemo imati dobru saradnju, dobru podršku od Bodiroge. Vidjećemo kako će se Evroliga organizovati i reorganizovati", rekao je Čović i dodao:

"I tamo su se dogodile određene promjene i tamo imamo 30 dioničara i situaciju u kojoj se CSKA sada zadesio potpuno nezasluženo, ali šta da radimo, viša sila, viši organi. U svakom slučaju, imamo potencijal da nešto poguramo zajedno. Mi iz Zvezde smo uvijek raspoloženi za saradnju".

Podsjetimo, u novoj sezoni Evrolige igraće 18 timova, a zvanično počinje 6. oktobra. Pored Crvene zvezde i Partizana, tu su još Barselona, Baskonija, Real Madrid, Valensija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Armani, Virtus, Žalgiris, Bajern, Alba, ASVEL i Monako.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC