• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta je već napravljena, dosta je - pustimo reprezentaciju na miru! Čović o Pešiću i "orlovima": Selektor bira!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović jasno je stao iza reprezentacije Srbije i odluka selektora Svetislava Pešića.

 Nebojša Čović o reprezentaciji i Pešiću - selektor bira tim Izvor: Pink/Screeenshot

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović pričao je o svojim pokušajima da dovede Miloša Teodosića u Crvenu zvezdu, ali je govorio i o situaciji sa reprezentacijom Srbije.

Ranije se već obratio povodom odstranjivama Miloša Teodosića sa spiska nacionalnog tima, a sada je pričao o mogućem dovođenju stranca da igra za nacionalni tim Srbije. 

"Ja nisam pristalica uvođenja bilo kog stranca u našu košarku, mušku. Iz prostog razloga što ta priča "Ne proizvodimo igrače poput Divca, Danilovića" i tako dalje, koji su velike legende, to apsolutno nije tačno! Tu je Teodosić, tu je Bojan Popović, tu je Dejan Milojević, tu je Aškrabić, tu je Erceg, tu je Raduljica, tu je Mačvan, tu je Gudurić, Dobrić, Davidovac, Jorović... Tako da proizvodimo", rekao je Čović. 

On je upozorio na drugu stvar, a to je deficit vrhunskih trenera.

"Ono što je deficit kod nas, to je deficit trenera! Naši veliki treneri treba da se zapitaju da li su oni sve učinili da pomalo ostave iza sebe neke nove generacije, kao što su to radili Aca Nikolić, Ranko Žeravica..."

Osvrnuo se i na kritike koje su zbog precrtavanja Miloša Teodosića upućene selektoru Srbije Svetislavu Pešiću i podržao ga. 

"Niko ne uzima pravo selektoru da on bira, ima sva prava. Sa tim pravima, imate istu odgovornost. Radi se o veoma iskusnom, stručnom, kompetentnom, provjerenom, prvaku svijeta, prvaku Evrope, radili smo to zajedno 2001. i 2002. godine. Vrlo ga poštujem i cijenim. Ali način, morate voditi računa o načinu kako neke stvari radite. Prvo, vi u tom trenutku imate posla sa institucijom, Kapiten naše reprezentacije, nije važno kako se zove, je institucija. I ono što je najmanje trebalo je to da se dogodi. A onda imamo tabloidizaciju celog tog slučaja. Mediji su naveli u naslovu da sam ja bijesan i nervozan, a ja nisam bijesan i nervozan, samo analiziram situaciju", istakao je Čović i nastavio:

"Šteta je napravljena, hoćemo li sad još veću štetu da pravimo? Pustimo na miru reprezentaciju. Biće dovoljno vremena da raspravimo o tome. Pustimo tim momcima, dajmo im puno povjerenje, važne su utakmice pred niima, neče se ništa dogoditi ako izgubimo u Sloveniji. Važne su utakmice sa Grčkom u Sloveniji, sa Turskom u Srbiji, a nakon toga je važno ono da idemo dalje na Evropsko prvenstvo", završio je Nebojša Čović. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC