• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o pojačanjima - oni su nam interesantni! Predsjednik Zvezde detaljno o Kaliniću, Nedoviću, Nejpijeru...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nebojša Čović pričao je o pojačanjima, timu, ciljevima...

 Nebojsa-Covic-o-pojacanjima-i-igracima-Crvene-zvezde. Izvor: MNPRESS

Nebojša Čović otkrio je kakvi su planovi Crvene zvezde, kako kada su u pitanju pojačanja, tako i odlasci, trenutni tim i sve što se događalo u prethodnom periodu. Spomenuo je i Nikolu Kalinića, Dejana Davidovca, Nemanju Nedovića...

Predsjednik crveno-bijelih je uvjeren da će ekipa na čelu sa trenerom Vladimirom Jovanovićem imati sve preduslove za rad i dobar rezultat.

"Konkretan cilj je da uđemo među osam najboljih i više od toga. Svako ko bi rekao da ne želimo da osvojimo Evroligu bio bi smiješan, a onaj ko bi rekao da ćemo sigurno osvojiti bio bi još smješniji. Lopta je okrugla, nemam za šta da se pravdam. Ko može bolje, vrata su otvorena. Nemojte da gluvarite na društvenim mrežama, imamo prostorije na Kalemegdanu i u Pioniru, dođite sa idejama, pomozite, dobićete funkcije, ali brzo prođu dva mjeseca, pa da vidimo šta ste uradili", rekao je Čović za "Sportal".

Potom je promijenjena tema, tačnije razgovaralo se konkretno o pojačanjima i idejama za tim, posljednje pojačanje je Džon Holand.

"Nama su otišla dva domaća igrača Kalinić i Davidovac, došao je Nedović. Što se stranih igrača tiče, otišli su Volters, Cirbes i Holins, došli su Martin i Holand, biće još dolaska malo domaćih, stranaca, malo Crnogoraca, da možete da se zabavljate na društvenim mrežama. Možda ćemo pleja, možda centra, možda naturalizovanog Crnogorca. Neki igrači iz Valensije su nam interesantni, sve sam vam rekao. Četiri-pet stranaca. Notorna je glupost da igrača iz Crne Gore, u slučaju Nikole Ivanovića da se vodi kao stranac. Ima državljanstvo Srbije. KSS mora to da promijeni, po Ustavu ove zemlje, nemate pravo da državljaninu ove zemlje uskratite prava. Košarkaško državljanstvo? Pa ko se vodio kao košarkaš. Hajde da kod matičara uvedemo košarkaško, rukometno, vaterpolo državljanstvo."

Ispričao je i kakva je situacija bila sa Nikolom Kalinićem i Dejanom Davidovcem i njihovim ugovorima.

"Prošle godine u neko ovo vrijeme sjedili smo zajedno sa trenerom, dva ugovora su bila na stolu, produženje ugovora sa Dobrićem i Davidovcem, struka je rekla Ognjen da, Dejan treba da se dokaže. Stav se nije promijenio u toku sezone, Davidovac mi nedostaje u svakom pogledu, ne gledam igrače samo kao košarkaše, gledam i njihov intelekt. Možete da bude najbolji đak u školi i da se slabo snalazite na terenu, nije ista brzina misli. Kalinić je imao ugovor 1+1. Iskoristio je onaj plus, opredijelio se za Barselonu. Hvala i Kaliniću i Davidovcu koji je tu bio devet godina. Uradili su puno toga za klub, hvala im na svemu i želim im svako dobro, očekujem da bolju još bolji, kvalitetniji i da budu prvenstveno zdravi. Davidovac ulazi u godine gdje može da uzme veće pare, to ne može ovdje."

Dodao je i da je "Barselona izjednačila rezultat u slučaju Kalinić."

"Nikola je imao veliku dilemu, vagao je između Beograda i Barselone, presudila je varijanta Barse i razmišljanje njegovo i porodično. Nemam šta tu da kažem, razgovarali smo sa njim, finansijski smo bili tu negdje. Mi smo prošle godine dobili njih, ove godine je Barselona izjednačila u Kalinićevom slučaju. Nema prostora za tugu i sreću, posao je takav. Morate da se okrenete i da razumijete i igrače i njih. Vajt ima ugovor, vidjećemo hoće li biti tu sljedeće sezone, ne mogu da garantujem ni za sebe."

Grčki mediji pisali su da bi transfer Nedovića mogao da bude stopiran zbog obeštećenja...

"Bila je budalaština sa Panatinaikosom, plaćeno je sve isti dan. Svi su zvijezde tima, vidjećemo ko će biti prva, druga, to ide po učinku. Imena i prezimena su važna, ali u sportu se ne živi od minulog rada."

Izvor: Profimedia

Martin i Holand su potpisali, licitira se sa još imena poput Šabaza Nejpijera, Dalibora Ilića, Vladimira Mihailovića, Marijala Šajoka, Čarlija Brauna juniora.

"Nejpijer je interesantan, kao i Ilić. Svi oni su interesantni, ali ne mogu svi da se dovedu."

Uslijedilo je pitanje o dovođenju igrača iz Crne Gore, spominju se Džastin Kobs, Vladimir Mihailović, Danilo Nikolić.

"Ta dvojica nižih igrača su interesantni, naturalizovani preplanuli igrač i ovaj drugi", sa osmijehom je odgovorio Čović aludirajući na Džastina i Vladimira.

Potvrdio je da se razgovaralo sa nekoliko srpskih reprezentativaca.

"Pričali smo sa Nemanjom Bjelicom, Miroslavom Raduljicom, Bobanom Marjanovićem. Da li biste vi voljeli da Miroslav dođe? Pustite nas da odlučimo", zaključio je Čović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC