• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ga otpisao, a Dušan "zatrpao" koš Barselone: Debitovao i Kalinić, Šarunas nema razloga da kuka...

Autor Haris Krhalić

Mladi srpski centar Dušan Miletić lijepo se pokazao u meču protiv Barselone.

 Dušan Miletić učinak protiv Barselone Izvor: MN PRESS

Partizan je tokom ovog ljeta doveo Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija, Dantea Egzuma i Joanisa Papapetrua i bilo je za očekivati da će sa nekim od igrača iz prošle sezone morati da se rastane, a među njima je i mladi košarkaš Dušan Miletić (24, 215 cm). Centar koji je čak tri sezone proveo na pozajmici u Borcu iz Čačka otisnuo se prvi put u inostranstvo i potpisao za špansku Đironu, a u ovom klubu oduševio je u meču protiv vjerovatno najjačeg tima kontinenta - Barselone.

Iako njegova Đirona nije uspjela da dođe do pobjede (88:77 za Barselonu), Miletić je bio najefikasniji akter utakmice sa 25 poena i time je definitivno najavio da bi mogao da bude fino pojačanje klubu Marka Gasola koji muku muči zbog propisa.

U timu Šarunasa Jasikevičijusa, koji je dvije nedjelje pred početak sezone već "zakukao" medijima iako ima najskuplji tim u Evroligi, debitovao je i srpski reprezentativac Nikola Kalinić. Pojačanje iz Crvene zvezde postiglo je u ovoj utakmici devet poena za 19 minuta, dok su se od debitanata lijepo pokazali i Satoranski (13), Veseli (10), Tobi (10) i Da Silva (7). Dobar doprinos dao je i Rokas Jokubaitis sa 12 poena.

Dodajmo i to da su se u strijelce za Barselonu upisali i Laprovitola i Abrinjes, a Mirotić nije igrao zbog povrede, pa stvarno nema razloga da trener Jasikevičijus "kuka" u trenutku kada su u njegovom timu velike zvijezde evropske košarke, sastav kakav dugo nismo vidjeli na okupu.

Podsjetimo, Miletić je član Partizana bio od 2019. godine kada je stigao iz kraljevačke Sloge. Košarkaš rođen u Kosovskoj Mitrovici i pored tri godine u klubu nije dobio mnogo prostora za igru.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC