• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić dovodi hit igrača sa Eurobasketa: Frka zbog brata, tripl-dabl i istorijsko polufinale, pa poziv iz Atine!

Autor Haris Krhalić

Mateuš Ponitka mogao bi da raskine ugovor sa Italijanima i da pređe kod Dejana Radonjića i igra Evroligu.

 Mateuš Ponitka na meti Panatinaikosa Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić je ovog ljeta preuzeo Panatinaikos i "skockao" ga po svom utisku, ali izgleda da nije kraj pojačanjima. Trofejni crnogorski stručnjak želi da za kraj prelaznog roka uoči nove sezone u Evroligi dovede i košarkaša koji je potpuni hit Eurobasketa, iako na kraju nije bio uvršten u "idealnu petorku".

U pitanju je poljski košarkaš Mateuš Ponitka koji je svoju reprezentaciju vodio do polufinala EP, a najupečatljiviju partiju odigrao je protiv Slovenije u četvrtfinalu kada je zabilježio tripl-dabl, tek treći u istoriji turnira. Zbog svega onoga što je pokazao u dresu Poljske javio mu se i Panatinaikos, tako da bi Ponitka mogao vrlo brzo da ode u Atinu, iako je uoči polaska na reprezentativne obaveze dogovorio sve sa Ređo Emilijom.

Možda će vas zanimati

Za italijanski klub je potpisao na dva mjeseca, ali navodno postoji klauzula po kojoj bi mogao da ode bez obeštećenja, pa zbog toga Panatinaikos ozbiljno razmišlja da to iskoristi dok nije počela nova sezona.

Krilni košarkaš reprezentacije Poljske je na devet mečeva na EP u proseku bilježio 13,4 poena, 5,7 asistencija i 5,3 skokova, pa ne čudi zašto bi ga Dejan Radonjić rado video u Atini. U međuvremenu je već potpisao Lija Parisa, Panajotisa Kalaicakisa, Nejta Voltersa, Marijusa Grigonisa, Derika VIlijamsa...

Podsjetimo i da je Mateuš Ponitka umalo odustao od učešća na Eurobasketu 2022 pošto je selektor Igor Miličić razmišljao da pozove i njegovog brata Marsela sa kojim je u velikoj svađi, kao i sa čitavom porodicom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC