• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija se borila protiv drim-tima, pa ispala sa Mundobasketa: Lavice se vraćaju kući poslije velikog uspjeha!

Autor Haris Krhalić

Košarkaška reprezentacija Srbije pokazala se u najboljem svjetlu na aktuelnom Mundobasketu i na kraju ispala u četvrtfinalu od najbolje selekcije svijeta.

 Srbija SAD 55:88 Mundobasket Izvor: Profimedia/Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions)

Košarkašice Srbije ispale su sa Svjetskog prvenstva pošto je od njih u četvrtfinalu bila bolja selekcija Sjedinjenih Američkih Država 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15). Iako su izgubile sa 33 poena razlike, ovaj poraz je pokazao da potpuno novi i podmlađeni tim Marine Maljković ima šta da ponudi!

Uspio je naš tim da se odupre u prvih deset minuta, ali onda su u drugoj i trećoj četvtrtini Amerikanke ubacile u petu brzinu i napravile veliku prednost. Sada čekaju boljeg iz duela Portorika i Kanade u polufinalu.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila Kelsi Palm sa 17 poena, Aja Vilson dodala je 15, a Alisa Tomas je stala na 13 koševa. Ivon Anderson sa 14 poena bila je najbolja u reprezentaciji Srbije, Jovana Nogić je pomogla sa 11, Ivana Raca je ubacila devet, a Mina Đorđević jedan poen manje.

Naš tim koji je bio bez nekoliko povrijeđenih igračica i koji je došao u Sidnej sa jednom od najmlađih selekcija na prvenstvu na kraju odlazi kući sa tri pobjede u grupnoj fazi, a da je žrijeb bio naklonjeniji Srbiji i da smo umjesto Amerikanki zaigrali sa Kinom možda bi ova selekcija mogla i do borbe za medalje!

Marina Maljković je ovim rezultatom još jednom pokazala da radi sjajan posao na mjestu selektorke i da se povjerenje u nju itekako isplati. Biti u osam na svijetu uz ovakvo podmlađivanje tima, zaista je sjajan rezultat.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC