• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska legenda u Železniku gledala pobjedu FMP-a: Dženkins se vratio u ABA ligu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trijumfalni početak sezone Železniku, gdje je FMP savladao Megu na startu ABA lige.

 FMP pobijedio Megu u ABA ligi Izvor: MN PRESS

Košarkaši FMP Meridiana pobijedili su u prvom kolu Megu u Železniku, rezultatom 90:76. Meč je gledao i novi direktor Košarkaškog saveza Hrvatske Aleksandar Aco Petrović, koji je bio u dvorani "Pantera" da bi uživo vidio efikasnog centra Mege Danka Brankovića (16 poena), kao i krilnog centra gostiju, Mateja Rudana (6). U njegovom prisustvu tim Nenada Stefanovića prelomio je meč u zanimljivoj završnici, pred koju se Mega nakratko vratila i nagovijestila buran kraj.

"Panteri" su vodili kroz čitav meč, krajem treće četvrtine i "plus 14", ali je gostujući tim ipak uspio da zakuva pred finiš i da se primakne na samo posjed zaostatka (66:64), upravo Brankovićevim zakucavanjem. Međutim, vođstvo domaćih odbranili su Nenad Nerandžić, kao i najefikasniji igrač utakmice, krilo FMP-a Bo Bič (19). Nakon njihovih pogodaka, važnu trojku dao je krilni igrač domaćih Ranko Simović i "panteri" su pet i po minuta prije kraja opet imali sigurniji "plus" (73:64).

"Čestitke momcima na velikoj i važnoj pobjedi. Znamo šta prvo kolo nosi sa sobom, malo više pritiska za domaću ekipu, a naročito kada uzmemo u obzir sta smo prošli u protekle dvije nedjelje. Bilo je teško igračima, stručnom štabu i svim ljudima u klubu. Prošle godine smo se dosta mučili da ovakve utakmice mirnije privedemo kraju, Mega je sjajna ekipa, vjerujem da će igrati plej-of", rekao je poslije utakmice trener FMP-a Nenad Stefanović.

Njegov kolega, novi trener Mege Marko Barać, osjetio je od prvih napada da njegov tim nije na pravi način "otvorio" susret u Železniku.

"Od samog početka vidio sam da jednostavno nismo u ušli u meč onako kako je trebalo i kako smo se spremali za FMP, ekipu koja posebno na domaćem terenu igra sa velikom čvrstinom. Brojke dovoljno govore, 17 ofanzivnih skokova, a to ne smiješ da dozvoliš kada igramo protiv ovako čvrste ekipe. Nismo odgovorili na njihovu agresivnost, nismo bili dovoljno precizni, odaljili su nas od koša u prvom poluvremenu. Imali smo problema sa večerašnjim rotacijama, zdravstvenih problema, ali uprkos tome smo nekoliko puta prilazili. Izašao nam je šut za eventualni preokret i oni su odbili naš nalet", rekao je on.

FMP Mega
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

FMP će u sljedećem kolu gostovati Borcu u Čačku u subotu 8. oktobra, a Mega će dan kasnije ugostiti Igokeu u svom uobičajenom terminu, od podne.

  • FMP: Frejzer 13, Bič 19, Pavićević, Stepanović 8, Nerandžić 6, Šaranović 6, Simović 4, Izundu 11, Janković 2, Dženkins 7, Vujičić, Valinskas 14
  • MEGA: Branković 16, Bogavac, Rudan 6, Uskoković 8, Kobzistij 4, Kazalon 17, Đurišić, Kovačević, Cerovina 6, Rori 15, Grbović, Mušikić 4

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC