• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina nedjelja borbe protiv raka dojke: "Kada čujete njihove riječi, uticaćete na najbliže i okolinu" (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda u humanoj akciji

 Crvena zvezda borba protiv raka dojke Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

KK Crvena zvezda pridružio se mjesecu borbe protiv raka dojke. Tim povodom, u nedjelju je objavio saopštenje i prenio poruke organizacija "Ženski centar Milica", "Žena uz ženu", Nastasje Nedimović...

"Mjesec oktobar je svake godine u kalendaru Svjetske zdravstvene organizacije i mjesec borbe protiv raka dojke. Toj borbi priključili smo se i mi, kroz roze nedjelju za nama, kada smo na utakmicama sa FMP-om i Bajernom poslali važnu poruku. Samim tim i otvoreno pozvali i ostale sportske klubove da urade isto.

Borba čiji je simbol i roze boja i zbog koje su mrežice na našim koševima u ponedjeljak bile obojene u tu boju, nije samo u rukama žena, majki, supruga, sestara, baki, svih žena koje se bore protiv ove bolesti – već je to borba svih nas i čitavog društva!

Brojke su zabrinjavajuće – Kancer dojke predstavlјa vodeći uzrok oboljevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom svijeta. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), u svijetu se godišnje registruje oko 2.260.000 oboljelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona njih!

Više o ovom jako važnoj temi govorile su Vesna Bondžić ispred organizacije “Ženski centar Milica”, Nastasja Nedimović poznatija kao cancer.influencer na Instagramu, sa pričom koja zaista inspiriše, kao i Gorica Ilišković ispred udruženja “Žena uz ženu”. Kada čujete njihove riječi, sigurno ćete pokušati da utičete na svoje najbliže i okolinu, jer je ovo borba svih nas", saopštila je Zvezda.

KK Crvena zvezda
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC