• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bruklin postavio šest uslova Irvingu za povratak u tim! Nema više "gledanja kroz prste", moraće sve da ispuni!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Klub je saopštio plejmejkeru šta je potrebno da uradi da bi se vratio u ekipu...

 Bruklin postavio šest uslova Irvingu za povratak u tim! Nema više "gledanja kroz prste", moraće sve da ispuni! Izvor: Profimedia

Kajri Irving (30) napravio je skandal u NBA ligi kada je podržao antisemitizam svojom objavom na društvenim mrežama. Klub ga je poslije toga suspendovao, a sada je Bruklin postavio šest uslova svom plejmejkeru za povratak u tim. Moraće da ispuni svaku od tih stavki ukoliko želi da bude dio ekipe. U suprotnom će sankcije da se nastave.

Prema informacijama pouzdanog američkog novinara Šamsa Čaranije, Netsi su predstavili Kajriju šest stavki. Prvo mora da se izvini javno i da osudi film koji je podržao. Zatim da donira 500.000 dolara u dobrotvorene svrhe odnosno u neku od organizacija koja se bavi stvarima protiv mržnje. Zatim mora da prođe "trening osjećajnosti" i "antisemitistički trening". Nije tačno obrazloženo šta te dvije stavke znače ni kakav je trening u pitanju. Za kraj, posljednje dvije stavke su sastanak sa predstavnicima organizacije Jevreja (ADL) i njihovim liderima i sastanak sa vlasnikom Bruklina Džoe Tsaijem kako bi pokazao razumijevanje prema svima.

Plejmejker se još uvijek nije oglasio povodom ovih zahtjeva i nije poznato da li je spreman i voljan da odradi svih šest stavki za povratak u tim. Njegovi košarkaški kvaliteti nikada nisu bili problem, ali njegovi stavovi i ponašanje jesu. Ranije je tvrdio da je zemlja ravna ploča, a sada je svojim ponašanjem na društvenim mrežama ugrozio i sebe i tim koji predstavlja. Suspendovan je na najmanje pet utakmica bez plate i ako ne pristane na ove uslove kazna bi mogla da traje još duže.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC