• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radivojević o odlasku Stivensa: Trener je prodao igrača od 32 godine i još jednom pokazao da radi sjajne stvari

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sportski direktor Aleksandrovčana pričao o odlasku Amerikanca u Italiju, ali i o sjajnom radu trenera Dragana Bajića.

 igokea.jpg Izvor: FIBA

Igokea m:tel realizovala je transfer Dešona Stivensa u Dinamo Sasari. Italijanski klub ponudio je propisano obeštećenje Aleksandrovčanima, što su oni na kraju prihvatili, tako da će iskusni Amerikanac karijeru nastaviti na Sardiniji, gdje je već nastupao za Kaljari.

Sportski direktor "igosa" Vuk Radivojević pojasnio je stvari u vezi sa odlaskom Stivensa, koji je uprkos činjenici da je potpisao novi ugovor sa Igokeom m:tel, odlučio da napusti Laktaše.

"Trener je prodao igrača od 32 godine i još jednom pokazao da radi sjajne stvari. Šalu na stranu, iskoristili smo klauzulu u ugovoru, gdje smo imali dogovoreno obeštećenje. Dinamo Sasari je došao s ponudom i sinoć smo riješili sve detalje. U dvije godine prodali smo četiri igrača, što je u ovakvim vremenima velika stvar. Jedan od rijetkih klubova smo kojima je to pošlo za rukom, a pritom nas prate i dobri rezultati", rekao je Radivojević, potvrdivši da neće biti angažovane zamjene za Stivensa i povrijeđenog Nakića, nego da se radi na dovođenju dvojice mladih košarkaša iz Srbije, ali nije želio da priča o imenima.

Izvor: MN PRESS

"Đorđević se vratio iz povrede i pokušaćemo njega da dignemo na odgovarajući nivo. Vjerujemo u rad trenera, do sada je izvlačio maksimum iz svih igrača koji su tu, a imamo i Tanaskovića koji je na pozajmici u Borcu, tako da vidjećemo kako će se stvari odvijati", dodao je Radivojević.

NAKIĆ USPJEŠNO OPERISAN

Mario Nakić uspješno je okončao operaciju i sada počinje faza oporavka. "Nećemo žuriti, pripremiće se za sljedeću sezonu i najbitnije da je sve prošlo kako treba", istakao je Radivojević.

Strateg Igokee m:tel Dragan Bajić istakao je zadovoljstvo prodajom Stivensa, što je, po njegovim riječima, velika stvar kako za klub, tako i za njega samog.

"Odlazak Stivensa nije me potresao. Za mene kao trenera to je pobjeda i veliki uspjeh. Rijetko je vidjeti da prodate igrača od 32 godine i da klub prihoduje novac. Od dolaska igrača u klub želja mi je da svi napredujemo i da im Igokea bude stepenica ka nekom višem nivou u karijeri", rekao je Bajić.

Kako je naglasio, uvijek nastoji da igrače "natjera" da daju sve od sebe.

"Zašto sam ja tu trener, nego da pokušam iz svakog igrača izvući maksimum. Ne čudi što sam nervozan, što galamim na utakmicama. To je samo iz želje da svaki igrač napreduje‚ da igramo bolje i da klub bilježi što bolje rezultate."

Izvor: ABA liga/KK Split/Ivica Čavka

Naravno, prijaju mu i individualna priznanja.

"Meni je bitno i što sam proglašen za najboljeg trenera ABA lige, osvojio sam mnogo trofeja i to je meni velika satisfakcija. Igrači koji su tu dobiće šansu i moraće da je opravdaju, nećemo nikog novog dovoditi. Možda nećemo biti treći ili četvrti u ABA ligi, ali pokušaćemo da se što boljim igrama plasiramo u plej-of, što bi bio veliki rezultat", zaključio je Bajić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC