• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel poslije pet godina pobijedila Budućnost! Fantastičan meč u Laktašima, najefikasnije poluvrijeme u istoriji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Odlična i veoma efikasna košarka igrana je u Laktašima, gdje je Igokea m:tel savladala Budućnost u dramatičnoj završnici utakmice šestog kola ABA lige.

 Igokea - Budućnost ABA liga 6.kolo Izvor: KK Igokea/Nenad Vuruna

Poslije dva vezana poraza, najprije od Crvene zvezde u regionalnom takmičenju i potom od Bilbaa u FIBA Ligi šampiona, izabranici Dragana Bajića su dočekali podgoričku Budućnost, koja poput ekipe iz Aleksandrovca ima identičan skor - tri pobjede i dva poraza u ABA ligi ove sezone.

Oba tima su bila "našpanovana" da daju svoj maksimum i prekinu negativan niz, a u prvom dijelu su pripredili najefikasnije poluvrijeme u istoriji ABA lige, da bi u drugom dijelu Bajićev tim pokazao da ima čvršće živce!

IGOKEA - BUDUĆNOST 103:101 (32:26, 31:30, 20:25, 20:20)

"Igosi" su jako dobro ušli u meč protiv Podgoričana i na krilima Marka Jošila i Nikole Tanaskovića, koji su bili bez greške u napadu, stigli do prednosti od "plus šest" poslije četiri minuta igre (14:6).

Uzvratio je reprezentativac Srbije Marko Jagodić Kuridža sa pet vezanih poena i potom Kevin Rejnolds trojkom, pa je Budućnost napravila seriju od 8:0 kojom je preokrenula rezultat nakon tajm-auta trenera podgoričke ekipe Vladimira Jovanovića.

Budućnost je pogodila četiri trojke, ali je Igokea pogađala ispod koša i uspjela ponovo da stekne osjetniju razliku od osam poena (32:24), da bi u posljednjem napadu prvog perioda Igor Drobnjak smanjio sa linije slobodnih bacanja (32:26).

U drugoj četvrtini nastavljena je rezultatska klackalica na obje strane, iako je aleksandrovčki tim većim dijelom imao prednost.

Proradio je Stefan Đorđević u domaćoj ekipi, dok je na drugoj strani odličnu partiju pružio Kevin Rejnolds, koji je i bio najefikasniji kod Podgoričana u prvom dijelu sa 13 poena. U domaćem timu prednjačio je Tanasković sa 14 koševa, dvocifren učinak ostvario je Dešon Stivens i Tej Voler u Igokei (10), odnosno Jagodić Kuridža kod gostiju iz Crne Gore (10). 

Žestoka borba nastavljena je i u trećem kvartalu sa fantastičnim potezima na obje strane, ali je Igokea uspjevala da sačuva prednost do tri i po minuta prije kraja perioda (73:73). Ipak, mladi Kosta Kondić je sjajnim zakucavanjem preko Edina Atića pokrenuo "igose", koji su se ponovo odlijepili na "plus sedam", ali su pred odlučujućih 10 minuta ušli sa prednošću od dva koša (83:81).

Na početku četvrte četvrtine košarkaši Igokee nisu uspjevali da pogode puna tri minuta, pa su gosti na krilima Alfa Kaba preuzeli vođstvo, da bi se potom rasplamsala bitka kako je vrijeme odmicalo.

Trojkom Volera, a onda i odličnom odbranom i potom i sjajnim polaganjem Dešona Stivensa, "igosi" su ponovo otišli na "plus pet" (97:92) na tri minuta prije kraja meča.

Nova trojka Kendrika Reja natjerala je trenera Budućnosti na minut odmora, a potom je Kanađanin Tre Bel-Hejns pogocima 2+1 smanjio na "minus tri" (100:97), a četiri razlike je bilo kad se ušlo u posljednjih 60 sekundi.

Jagodić Kuridža je potom pogodio oba slobodna bacanja, dva puta su "igosi" promašivali šut za tri poena, ali je ofanzivni skok osigurao Aleksandrovčanima priliku da sa linije slobodnih bacanja definitivno prelome utakmicu.

Na pet sekundi do kraja, Kendrik Rej je promašio oba slobodna bacanja, ali nije bilo vremena za Bel_Hejnsa, pa je Igokea zabilježila vrijednu pobjedu.

Najefikasniji akter kod domaćina bio je Nikola Tanasković sa 20 poena, Dešon Stivens je postigao 17, Antabija Voler je imao 15, a Kendrik Rej pogodak manje. Dvocifreni učinak imali su još i Stefan Đorđević (13) i Brajant Kroford (10).

U gostujućem taboru prednjačio je Marko Jagodić Kuridža sa 20 koševa, Alf Kaba je ubacio 17, a Kanađanin Bel-Hejns pogodak manje.

Igokea inače nikad nije pobijedila u Podgorici, ali je zato upisala dosad pet trijumfa protiv Budućnosti u Laktašima, prvi poslije posta od pet godina. 

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC